Baon podcast

2024.04.14. 18:37

Már készülnek a Gyermekek a gyermekekért gálára Kecskeméten – podcast

Április 15-én, hétfőn rendezik meg Kecskeméten a XXIX. Gyermekek a gyermekekért gálát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Ennek apropóján beszélgetett Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és Sirkó László színművész Faragó Miklóssal a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Orosz Fanni Flóra

A szervezők kiemelték, hogy a csaknem harminc éve már hagyománnyá vált gála célja ugyanaz, mint a kezdetekor. – Azt szeretnénk elérni, hogy olyan fiatalok, gyerekek kerüljenek a színpadra, akik a későbbiekben akár színészek is lesznek – hangsúlyozta Horváth Attiláné. 

baon podcast, Gyermekek a gyermekekért gála
Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és Sirkó László színművész
Fotó: Rádió 1 Gong

Ugyanakkor hozzátette, hogy a Gyermekek a gyermekekért gála ettől sokkal többről is szól, ugyanis az est alatt befolyt bevételt jótékony célra ajánlják fel.  – Nagyon jó dolog kapni, de még jobb adni és az adás örömét szeretnénk elültetni a mai fiatalokban – folytatta. 

A gálaesten már az egészen kicsik is megcsillogtathatják tehetségüket, hiszen már 6 éves kisdiákok is színpadra lépnek. Az elnök bízik abban, hogy 15-én megtelnek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház sorai és állva tapsolják majd a fellépő diákokat. 

– Rengeteg tehetséges gyerek van Kecskeméten – emelte ki Sirkó László színművész. Hozzátette, hogy az ország számos más településén is minden bizonnyal rengeteg tehetséges gyermek születik, ugyanakkor Kecskeméten kiemelt figyelmet fordítanak a felkarolásukra, támogatásukra. A színművész külön megköszönte a pedagógusok támogató segítségét is, hiszen a fiatalok képzése rajtuk is múlik.  

– A Gyermekek a gyermekekért a kicsiket, de a nagyokat is arra tanítja, hogy adni csodálatos dolog, és aki teheti, tegye meg– mondta Sirkó László. 

A gálára sokszínű előadásokkal készülnek, így a színdarabokon túl többek között kóruskoncertet és néptánc-előadást is nézhet, hallgathat a közönség. A XXIX. Gyermekek a gyermekért gáláról további részleteket árulnak el a szervezők a Rádió 1 Gong szerdai Téma című műsorában:

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában