Összejövetel

2024.03.09. 13:59

Helyi és környékbeli méhészek találkoztak Madarason

Szombaton délelőtt tartotta meg az idei esztendő első találkozóját a Madaras és Környéke Méhész Egyesület a madarasi művelődési házban.

Juhász Jenő

A rendezvényre a helybeli és környékbeli méhészek mellett a határon túli Vajdaságból is érkeztek vendégek, három egyesület képviseletében. Hagyománynak számít, hogy a 2016-ban újjá alakult szervezetnél évente több alkalommal tartanak összejöveteleket, aktívan részt vesznek a község életében, valamint természetvédelmi és méznépszerűsítő programokat is szerveznek.

méhész, előadás, beszélgetés
A rendezvényen résztvevő méhészek
Fotó: Juhász Jenő

A mostani esemény jó lehetőséget biztosított szakmai előadásra és a szükséges adminisztrációs feladatok elvégzésére. Az érdeklődők ezúttal Neumann György, hódmezővásárhelyi méhész tapasztalatait ismerhették meg a bemutató során.

Faragó Róbert, a madarasi méhészegyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy taglétszámuk örvendetes módon növekszik, már több mint hetven taggal büszkélkedhetnek. Az 2024-es évben sikerül megvalósítani a korábbi sikeres pályázatukat, az egyesület új székházának az átadását, amire előreláthatólag a tavasz folyamán kerül sor.

A hétvégi rendezvény baráti és szakmai beszélgetéssel zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában