Baon podcast

2024.03.19. 17:15

Bemutatta a képviselőségért indulókat a Fidesz–KDNP Kecskeméten – podcast

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A polgármester Kecskemét zöldítéssel kapcsolatos eredményeiről beszélt. Kedden bemutatta a képviselőségért indulókat a Fidesz–KDNP Kecskeméten, valamint Szemereyné Pataki Klaudia megerősítette, hogy ismét elindul a város polgármesteri székéért.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy egységes koncepció szerint döntöttek a városi és állami fenntartású körforgalmak zöldfelülettel való ellátásáról. Ennek jegyében nyolc körforgalomba mintegy 10 ezer szárazságtűrő, évelő növényt telepítenek, egyebek mellett levendulát és szárazságtűrő, köztéri ültetési célra nemesített rózsát. 

Kecskemét, Fidesz-KDNP, képviselőjelölt,
Bemutatta a képviselőségért indulókat a Fidesz–KDNP Kecskeméten
Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook-oldala

Arról is beszélt a polgármester, hogy a városüzemeltetés munkatársai megújítják a kecskeméti szökőkutakat, jelenleg a Hírös Forrást és a Luca-kutat, és a Luca-szobor melletti növényállományt is felfrissítik.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy az egész főtér új növényállományt kap. Tavaly a városháza előtti kertet ültették újra, ez most folytatódik az épület háta mögött, majd a főtér és a Rákóczi út következik, melynek során szintén új, évelő, szárazságtűrő növények ezreit ültetik el.  

A lakossági faültetésekkel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon sok civil együttműködés alakult ki a városban e téren. A polgármester elmondta, hogy Kecskemét kialakította fenntartható, ökológiai szempontú véderdő koncepcióját. A véderdőkben a sokaknál allergiát okozó szöszöket levegőbe bocsátó kanadai nyárfák leváltása zajlik. Az erdőkbe egyebek mellett kocsányos tölgyet, szilfajtákat, sajmeggyet és cserjéket ültetnek, figyelembe véve, hogy az aljnövényzet élő egységet alkosson a fákkal. A polgármester megjegyezte, hogy jelentős civil együttműködés alakult ki az önkormányzattal a város zöldítése érdekében. Látható ez a közösségi faültetésekben, a közösségi kertek létesítésében, a civil szervezetek munkájában, mint a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság Szamler Lászlóval, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület Gál Zsomborral vagy a Széchenyivárosért Egyesület Laczkó-Zsámboki Angélával.  

A polgármester emlékeztetett, hogy hétfőn volt kétéves évfordulója a Kecskeméti Fürdő mögötti parkerdő létesítésének. Elmondta, hogy azt a területet megszerezte az önkormányzat, és megnyitják majd a lakosok előtt azzal párhuzamos, ahogy bővítik a Szabadidőközpont funkcióit.

Bejelentette indulását Szemereyné Pataki Klaudia

Kedden bejegyzést tett közzé Szemereyné Pataki Klaudia a közösségi oldalán, melynek fotóin a polgármester mellett a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja látható. Ebből kiderül az is, hogy Szemereyné Pataki Klaudia indul a polgármesteri székért a június 9-i önkormányzati választáson, valamint több régi név, és öt új induló található a képviselő-jelöltek között. A jelenleg is aktív képviselők közül indul Szamler László, Sipos László, dr. Fekete Gábor, Leviczky Cirill, Lévai Jánosné, Pászti András, Jánosi István, dr. Papp Zoltán és Nemcsik Mátyás. Új érkező Laczkó-Zsámboki Angéla, Tihanics Tibor, Tóth Attila, Gál Zsombor és Siklódi Levente.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában