Baon podcast

2024.03.30. 15:20

Jubileumi évfordulót ünnepel a Nemzetközi Kodály Társaság – podcast

A HírFm e heti adásában Polyák Zsuzsannával, a Nemzetközi Kodály Társaság alelnökével beszélgetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter.

Orosz Fanni Flóra

Polyák Zsuzsanna örömmel mesélt a beszélgetés alatt a friss kinevezéséről, és alelnöki feladatairól, de a Nemzetközi Kodály Társaság tevékenységéről is beszámolt. A társaság 1975-ben, Kecskeméten alapult azzal a céllal, hogy az akkor már elismert Kodály-koncepciónak legyen egy nemzetközi szervezete. A Kodály mozgalomnak már a 70-es években is jelentős követőtábora volt, többek között Amerikában, Japánban, Franciaországban és számos egyéb országban.  

baon podcast, Polyák Zsuzsanna, Kodály Társaság
Illusztráció
Forrás: shutterstock.com

“Fő feladata az, hogy a Kodály pedagógiával kapcsolatos eszméket terjessze és megőrizze.” – magyarázta az alelnök 

Zsuzsanna hatalmas lelkesedéssel fordul a társaság felé, immáron hamarosan két évtizede, a Kodályhoz való kötődésében pedig természetesen szerepet játszik a kecskemétiség is. A társaság következő nagy eseményét, ünnepségét, vagyis fennállásának 50. évfordulóját szintét Kecskeméten tartják majd. A Kodály Szimpóziumra 2025 nyarán kerül sor, melynek szervezési munkálatai már folyamatban vannak.  

További részletek derülnek ki Kecskemét híres szülöttjének munkásságról és az előtte tisztelgő társaságról az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában