Baon podcast

2024.03.28. 14:19

Az ünnep szellemiségét közvetítő programok várják a kecskemétieket húsvétkor – podcast

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma műsorának vendége.

Horváth Péter

A polgármester a húsvétról mint egyik legszentebb és legmagasztosabb keresztény ünnepről beszélt a rádióműsorban, emlékeztetve arra, hogy nagypéntek immár munkaszüneti nappá lett. Mint fogalmazott, az ünnep része a felkészülés jegyében telő böjti időszak, amit ő maga és családja részleges húsmentességgel, nem szigorúan tart. A polgármester visszaemlékezett lánykora locsolkodásaira, amikor lázasan készültek a vendégek fogadására, a szendvicsek készítésével és a süteménysütéssel. Elmondta, hogy náluk is családi program a locsolkodás, várják locsolkodókat, valamint nyuszitojás keresőt játszanak a gyermekeikkel.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, programok, húsvét
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere
Fotó: Bús Csaba

Arról is beszélt, hogy vendégségben járt Zsigóné Katinál, a világhírű tojásdíszítő művésznél, és megcsodálta hímestojás kiállítását. Elmondta, hogy a művész a világ minden tájáról szeretettel várja a locsolkodókat.

Szemereyné Pataki Klaudia emlékeztetett arra, hogy a hosszú hétvégén számos program várja a családokat a közösségi házakban, a kulturális intézményekben.

A Kecskeméti Katona József Múzeum Népi Iparművészeti Gyűjtemény is különleges élménnyel várja a húsvétolókat.  Március 30-án szombaton tojásfestést szerveznek berzseléssel és írókázással. Április 1-é, húsvét hétfőn pedig Halnak a szájából, a tengernek a fenekéről, a napnak a háta mögül, a madárnak a szárnya alól címmel tart interaktív családi kincskeresést a múzeum udvarán 14 órától. 15 órától hagyományos húsvéti locsolkodást láthatnak az érdeklődők a Kecskemét Táncegyüttes közreműködésével. 16 és 18 óra között népzenei koncert és táncház lesz a Csipkefa zenekarral. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában