Ha megtapsolom a harangot

2024.03.31. 15:10

Autizmus világnapi előadás látható a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Április 2-án, az autizmus világnapján egy minden szempontból különleges előadás várja az érdeklődőket a Ruszt József Stúdiószínházban: a Ha megtapsolom a harangot témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén – közölte a Kecskeméti Nemzeti Színház.

Horváth Péter

2007-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át jelölte ki az autizmus világnapjának. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a tényre: száz emberből egy autizmus spektrumzavarban érintett, illetve széles körű információt nyújtson erről az állapotról.

előadás, Kecskeméti Nemzeti Színház, autizmus világnap
Autizmus világnapi előadás látható a Kecskeméti Nemzeti Színházban
Forrás: Beküldött fotó

A színház közleménye szerint Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója fontosnak tartja, hogy a teátrum amellett, amit alaptermészeténél fogva szolgáltat, átnyújt az embereknek, álljon ki olyan nemes célok mellett, amelyek a hátrányos helyzetben lévőket és segítőiket támogatják, illetve rájuk irányítják a figyelmet.

Ennek szellemében nagy örömmel biztosított helyszínt Fodor Orsolya-Holczer Sára-Illés Haibo Ha megtapsolom a harangot című vendégelőadásának, amit április 2-án kedden 18 órakor láthat a közönség a Ruszt József Stúdiószínházban.

A 12 éven felülieknek ajánlott, 85-90 perces előadás saját interjúk, a témában már létrejött művészeti kísérletek, írott anyagok, előfeltevések, cáfolatok, elbizonytalanodások, ráébredések, beszélgetések alapján a képviseleti színészi jelenlét eszközeivel készült. Az alkotók előadásukkal szeretnék elérni, hogy az autizmussal élő fiatalok tapasztalatai és nézőpontjai is becsatornázódjanak a hagyományosan többségi társadalomra fókuszáló művészeti mezőbe – olvasható a teátrum közleményében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában