Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

2024.03.17. 14:00

Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatot hirdetnek Kecskeméten

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület harmadik alkalommal hirdeti meg Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatát általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában. A rajzpályázat témája: Hungarikumok.

Sebestyén Hajnalka

A pályázatokat az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseiről várják: Ballószög, Bugac, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kecskemét, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Városföld.

Cute,Little,Preschooler,Child,Drawing,At,Home
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az egyesület olyan alkotásokat vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum – vagy akár tematikusan több is – jelenik meg gyerekszemmel.

A zsűri által kiválasztott pályamunkákat kiállítják a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon május 10–12-ig Kecskemét főterén. Céljuk a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra. A díjátadót is a Hungarikum Fesztiválon tartják meg.

Pályázati kategóriák: 5–6. osztályos, valamint 7–8. osztályos korosztály. Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2024. április 15., hétfő. Beküldési cím: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, 6000 Kecskemét, Csányi János körút 14., I. emelet 106. A borítékra kérik ráírni: „Hungarikum”.

Mindkét kategóriában a három legjobb pályamű készítője értékes díjazásban részesül. Valamennyi helyezett további díja egy stúdiólátogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában