Kiskunhalasi Református Kollégium

2024.03.26. 17:55

Halasi siker az országos angol nyelvű történelemversenyen

Második alkalommal vett rész a Kiskunhalasi Református Kollégium (KRK) Központi Általános Iskola angol nyelvű történelemversenyen, miután egy tavalyi országos ötödik helyezés jó kezdésnek bizonyult.

Pozsgai Ákos

Mivel az iskola kéttannyelvű osztályainak felső tagozatán az egyetemes történelmi korokat angol nyelven tanulják a diákok, nagyszerű alkalom adódott arra, hogy a tanulók összemérjék tudásukat más iskolákéval. Budapesten a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ebben az évben Generals – Hadvezérek témában hívta csapatversenyre a tanulókat.

verseny, kéttannyelvű, angol, Kiskunhalasi Református Kollégium
Második alkalommal vett rész a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola angol nyelvű történelem versenyen 
Forrás: Beküldött fotó

Az első fordulóból az országos döntőbe egyedüli vidékiként jutott tovább a KRK Központi Általános Iskola, ahol egy többállomásos, kreatív és szórakoztató feladatokkal jó hangulatú délutánt tölthettek a diákok.

A halasi diákok, Babenyecz Darinka (7.b), Lukács Alíz (7.b), Kardos Panna (6.b), és Szatmári Martin (6.b) alkotta négyes csapat az angol nyelvű verseny országos 2. helyén végeztek. Felkészítő tanáraik Boross Helga és Vargáné Bálint Éva voltak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában