Összefoglaló

2024.03.06. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kedden megkezdődött a Bács-Kiskun vármegyében kiválasztott Tündérszépek fotózása Kecskeméten. Idén új környezetben kaptuk lencsevégre a hölgyeket. Kedden két lány jött el a fotózásra, akik eleinte kicsit izgultak, de végül mindketten feloldódtak és a legszebb arcukat mutatták meg a kamerának.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Zöldítették Szabadszállást
Fotó: Áipli Ágnes

Rózsákat és szilfákat ültettek kedden Szabadszállás közterületeire a polgármesteri hivatal, a gazdasági műszaki ellátó szervezet, és a helyi tűzoltóság munkatársai. 

Az út közepén gyalogolt a férfi, akit kedd este Kecskemét közelében az 54-es főúton egy kamion elsodort, majd a másik irányból érkező kamion elé zuhant, ami halálra gázolta. A baleset miatt több órára teljes szélességében lezárta az 54-es főutat a rendőrség.

Egy új élet kezdete címmel fogott naplóírásba Bujdosó Sándor – vagy ahogy mindenki ismeri Sanci – akinek az élete január 15-én éles fordulatot vett egy majdnem végzetes baleset következtében.

Sorban érkezetek a bejelentések tavaly novembertől kezdődően a rendőrségre arról, hogy Kisszálláson több helyről baromfiknak veszett nyoma, valamint melléképületekből, pincékből és családi házakból tűntek el dolgok.

A hazai fogyasztók 87 százaléka előnyben részesíti a magyar árukat, és ez biztató a magyar vállalkozások számára – közölte felmérése alapján a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. szerdán az MTI-vel.

Kárpátaljai írókkal beszélgettek szerdán a kötetükről, a háborúról és a menekülő magyarokról Kecskeméten, a Hunyadivárosi Közösségi Házban.

Tizenötödik alkalommal rendezi meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a SZÍN-TÁR-at, vagyis a színművészeti egyetemek találkozóját, amelyen ezúttal nem csupán a színinövendékek előadásai kerülnek a középpontba, hanem más művészeti ágak és a múltidézés is – írja közleményében a Kecskeméti Nemzeti Színház.

Országos fórumsorozatot szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Gazdakörök és a Gazdaszövetkezetek Szövetségével karöltve. Hazánk valamennyi vármegyéjét érintő roadshow célja megismertetni a gazdálkodókat az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokkal. Ennek egyik állomása Kerekegyháza volt. A gazdafórum résztvevőit dr. Kelemen Márk, a város polgármestere és Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun vármegyei elnöke köszöntötte.

Új szemléletű oktatás, képzés zajlott a Szent Balázs Katolikus Általános Iskolában március harmadikán a délutáni órákban. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a gyermekek testi-lelki egészségének megóvására, a tudatos közlekedésre, a baleset- és bűnmegelőzés témákra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában