Környezetvédelem

2024.02.13. 11:46

A bajai Szemétfogócska csapata újra várja az önkénteseket

A bajai Szemétfogócska csapat az év első gyűjtögetésére hívja és várja az eddigi csapattagokkal együtt mindazokat, akik szívesen tennének a fenntarthatóságért.

Márton Anna

Közel hetvenen dolgoztak a környezet megtisztításáért tavaly novemberben

Fotó: Beküldött fotó

Elkezdik ebben az évben is az önkormányzati területeken illegálisan kihelyezett szemétkupacok felszámolását. A találkozó az Axiál utáni áramszolgáltató melletti bekötő úton lesz február 17-én, szombaton 10 órakor.

Mint arról közösségi oldalán tájékoztatott Bátori Magdolna főszervező: sajnos már a tavalyi év őszétől sokkal nehezebb dolguk van a konténerek szervezését illetően. – A Felső Bácskai Hulladékgazdálkodási Non Profit Kft. 7 éven át, évenként 7 alkalommal biztosította alkalmanként a két konténer kihelyezését, a szemét beszállítását és befogadását a szemétfogócskás csapat támogatásaként, ami nagyban megkönnyítette az önként vállalt feladatunk teljesítését a természet megóvásáért. Ezúton is nagyon köszönjük a 7 évig tartó patronálást! Sajnálatos módon ezt a hozzájárulást a MOHU megvonta a szemétfogócskás csapattól, azzal az indokkal, hogy nem áll módjukban a támogatás − olvasható Bátori Magdolna bejegyzésében.

Mint kiderült, így minden alkalommal Széll Péter alpolgármester segítségét, szervezését veszik igénybe, ezért köszönetét fejezte ki. Továbbá a főszervező bízik a jó időben és a szervezők lelkesedésében, szorgalmában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában