Összefoglaló

2024.02.23. 20:56

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egyetem.Város.Kecskemét! – e mottó jegyében nagyszabású ingatlan- és városfejlesztési tervet mutatott be pénteken a kecskeméti Neumann János Egyetem. Tudásváros és Innovációs Tudáspark épül Kecskeméten, ennek eredményeképp jelentősen fejlesztik a homokbányai városrészt. A részletekről sajtótájékoztatón adtak számot.

Szécenyiváros, farsang, mulatság, gyerekek
A széchényivárosiak apraja-nagyja együtt farsangolt Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Karikó Rita iskolapszichológus volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége, aki az iskolai bántalmazás témaköréről beszélt az adásban. Hogy mi az iskolai bántalmazás, és hogyan alakul ki, illetve mit tehetünk ellen, arra kaphatunk választ a pszichológustól.

Kámánné dr. Bari Bernadett jogász 2011-től a bajai polgármesteri hivatalban dolgozott, 10 éve önkormányzati képviselő, a Fidesz -KDNP frakcióvezetője, a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke. Baján élnek férjével és három kislányukkal.

Frontálisan ütközött össze két gépkocsi Kiskunmajsa és Kiskunhalas között, az 5402-es út 38-as kilométerszelvényénél. 

Hárommillió forint − ekkora összegről szóló tanúsítványt nyújtott át Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke péntek délelőtt két alapítvány képviselőinek a szervezet kecskeméti székházában.

Hétvégén a vármegyei I. osztály küzdelmeivel újra beindul az élet az amatőr labdarúgásban. Az MLSZ BKMI-nél ennek megfelelően már teljes gőzzel készülnek az új szezonra, melynek kapcsán Losonczy László igazgató is megosztotta várakozásait.

A Kurucz körút mellett lévő sportpálya erdős területén ismeretlenek leszólítottak egy helybélit csütörtökön. Váratlanul megfogták a férfi tarkóját, és a fejét a föld felé nyomták, miközben elvették a mobiltelefonját és a pénztárcáját. Ezután a rablók elszaladtak a zsákmánnyal. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában újabb szemüvegeket ajándékozott a gyerekeknek, a szemészeti szűrések eredményeképp.

A múltbéli döntések kihatnak a mára, a mai döntéseink pedig a jövőre. Össze kell fognia a város vezetésének és a település életét alapvetően meghatározó cégek, intézmények, civil szervezetek vezetőinek ahhoz, hogy továbbra is sikeresen fejlődjön Kecskemét. Dióhéjban erről szólt a csütörtökön megrendezett városházi program, amely résztvevői egy különleges időutazáson is részt vettek.

Bácsbokodon, a déli határhoz közeli településen tartotta közgyűlését Bács-Kiskun vármegye önkormányzata. A pénteki összejövetelen Kovács László polgármester köszöntötte a közgyűlés tagjait, illetve bemutatta a déli határ menti, mintegy kétezer fős községet. A képviselők tizenegy napirendet tárgyaltak, köztük az önkormányzat idei évi költségvetését és munkatervét.

Ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban, két napon belül bíróság elé állította a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki segédmotor-kerékpárját ittas állapotban vezette Kiskunhalasról Kecskemétig, ahol felhajtott az autópályára, majd a rendőrök megállították és igazoltatták – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Bár a farsangi időszak már hivatalosan véget ért, a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Házban pénteken jelmezes gyerekek kacaja szállt.

Immár második alkalommal rendezte meg pénteken remek hangulatú Mátyás-napi tekebajnokságát a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség és a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete a MÁV Kulturális Központ tekepályáján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában