Ünnepség

2024.02.23. 13:36

A látás védelmében szemüvegeket ajándékoztak a kecskeméti rákóczis kisdiákoknak – galériával

A Kecskeméti Szent László Lions Club csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában újabb szemüvegeket ajándékozott a gyerekeknek, a szemészeti szűrések eredményeképp.

Sebestyén Hajnalka

Az ajándékozási ünnepséget Kecskeméten, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó tagozatosaiból álló közel 50 fős Kis kórus és Szőke Karolina szavalata tette meghittebbé. Fáriné Boros Erika igazgatónő köszöntőjét dr. Herold József, a klub 2023-24. évi elnökének szavai követték, aki üdvözölte a megjelenteket, majd a klubtagok átadták az új szemüvegeket.

Lions Club, adakozás, iskola
Fáriné Boros Erika igazgatónő köszöntötte a vendégeket
Fotó: Bús Csaba

Január elején a klub az iskolai védőnő segítségével, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az 1. és 2. évfolyam szemészeti szűrését végezte el. A látásvizsgálaton 10 kisgyermek és a védőnő által javasolt magasabb osztályba járó 5 gyermek további szemorvosi vizsgálata vált szükségessé. Így a folyamat a GrandVision Hungary Kft. Arany János utcai Ofotért üzletében folytatódott, ahol a 15 főből 11 tanuló részére javasolt a doktornő új szemüveget. 

A 11 általános iskolás tanuló mellett négy értelmi sérüléssel élő felnőtt és egy ceglédi látás sérüléssel élő család két tagja került a kiválasztottak közé, akik részére a szemvizsgálat után, a klub tagjai – a szemükre készült, általuk választott keretes – szemüveget ajándékoztak, volt akinek kétfélét is. 

A 18 szemüvegből hármat már átadtak egy értelmi sérüléssel élő lánynak és egy hátrányos helyzetű ceglédi család 2 tagjának. Az édesapa és az 5 éves kislány is erősen látás sérültek, így a szemüvegeket a klubtagok elvitték az otthonukba..

Mint arról már beszámoltunk: a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a GrandVision Hungary Kft. közös társadalmi felelősségvállalási együttműködése révén, a GrandVision Hungary Kft. üzletei jóvoltából összegyűjtött pénzadomány összértékén belül, a hazai lions klubok pályázhattak szemüvegekre. A Kecskeméti Szent László Lions Club is elnyert két körben 600.000 forint értékű szemüveg készítési lehetőséget, melynek értékét a GrandVision Hungary Kft. oly módon növelte meg, hogy a szövetséggel kötött megállapodás értelmében szemüvegenként további maximum 50 százalék kedvezményt biztosított, így a most átadott szemüvegek értéke a pályázatnak köszönhetően közel 1.200.000 forintot tett ki, amit a klubtagok további összeggel egészítettek ki.

A Kecskeméti Szent László Lions Club rendszeresen végez látás vizsgálatokat gyerekek, sérüléssel vagy nehéz körülmények között élők számára, így az évtizedek alatt több száz szemüveget ajándékozott. 

Legutóbb február 6-án, szintén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 6 ukrán menekült család gyermekének, közel 700.000 forint értékben. Az átadást megelőzően a klubnak köszönhetően még decemberben az iskolába járó valamennyi ukrán gyermek ingyenes szemészeti és fogászati szűrését végezte el. 

 


 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában