Kikapcsolódás

2024.02.23. 15:57

Hagyománnyá vált a nyugdíjas tekebajnokság Kecskeméten – galériával, videóval

Immár második alkalommal rendezte meg pénteken remek hangulatú Mátyás-napi tekebajnokságát a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség és a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete a MÁV Kulturális Központ tekepályáján.

Horváth Péter

Hagyományt teremtettek tavaly a nyugdíjasok, hiszen olyan nagy siker volt az első alkalommal megrendezett Mátyás-napi tekebajnokság, hogy már akkor egyértelmű volt, hogy idén is letarolják a bábukat a kecskeméti nyugdíjasok a MÁV Kulturális Központ pályáján. Lángné Mária, a nyugdíjas szövetség alelnöke elmondta, hogy 22 tagszervezet jelentkezett négyfős csapatával a mai játékos megmérettetésre, ami több, mint tavaly. Az alelnök hangsúlyozta, hogy az esemény nem a győzelemről szól, hanem az együttlét és a mozgás öröméről. A teke pedig kiváló mozgásforma a nyugdíjasoknak, hiszen nem jelent túlzott fizikai nehézséget a gurítás, mégis jól átmozgatja a testet.

Mátyás-napi tekebajnoság, teke, bajnokág
22 tagszervezet jelentkezett négyfős csapatával a Mátyás-napi tekebajnokságra
Fotó: Horváth Péter

Az arany-, ezüst- és bronzérem mellett abszolút díjat is kiosztottak a férfiak és a hölgyek között. A legsikeresebb úr a legjobban gurító Adonisz, míg a legeredményesebb hölgy a legjobban gurító Amazon kupát kapta.

Az elismeréseket Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő adta át.

Első helyezett lett a Naplemente Nyugdíjasklub, második a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Klubja, míg harmadik helyezett lett a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének csapata. A legeredményesebb női versenyző Rohr Józsefné, a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Klubjának csapatából. Az urak között Varga Lajos, a SION Nyugdíjasklub tagja bizonyult a legjobbnak.

A díjakat Nemcsik Mátyás, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályának vezetője, önkormányzati képviselő és Gál Zsombor, a kft. marketing munkatársa, a Lendület a Széchenyivárosért Egyesület elnöke adta át.

Az 1-3. helyezett csapat oklevelet és érmet kapott, s a csapattagokat a Hírös Sport Nonprofit Kft. komplex fürdőbelépővel ajándékozta meg.

A legeredményesebb női és férfi versenyző kupát kapott.

Minden csapat megkapta az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által adományozott társasjátékot, és a résztvevők emléklapban részesültek.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában