Kecskemét

2024.02.23. 12:21

Két alapítványt támogatott a kamara a jótékonysági bál bevételéből

Átadták a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a vármegyei vállalkozások jótékonysági felajánlását két alapítványnak a köztestület kecskeméti székházában. Gaál József elnök a január 27-i kamarai bál bevételéből 1,5-1,5 millió forintot nyújtott át a szervezetek képviselőinek a napokban.

Barta Zsolt

Mint megírtuk január 27-én rendezte meg Kecskeméten a kamara az Üzleti Élet Jótékonysági Bálját, amelynek bevételéből 3 millió forintot sikerült elkülöníteni az Élethinta Közhasznú Alapítvány és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára. A felajánlásoknak köszönhetően így mindkét szervezet 1,5-1,5 millió forintot kapott.

iparkamara, jótékonysági bál, támogatás, Kecskemét
Gaál József vármegyei kamarai elnök jelentette be péntek délelőtt, hogy másfél – másfél millió forinttal támogatta a jótékonysági bál két alapítvány munkáját.
Fotó: Barta Zsolt

Gaál József elnök a rendezvényen elmondta, hogy a közel 1500 taggal rendelkező kamara számára öröm, ha egy ilyen társadalmi szerepvállalást felvállalhat. Két évente rendeznek vármegyei bálat, a mostani is sikeres volt, közel 200 érdeklődő fogadta el a szervezet meghívását, valamint számos vármegyei vállalkozás anyagi támogatással segítette a jótékonyság célját. Az SOS-Gyermekfalu rendszert mindenki ismeri az országban, Kecskeméten is tevékenykedik egy csoportja, az Élethinta Közhasznú Alapítvány pedig mintegy félszáz olyan családot támogat, ahol egy vagy több súlyosan és halmozottan sérült gyermeket nevelnek. A kamara kommunikációs vezetője, Orosziné Varga Zelma elmondta, hogy az idén a vármegyei képzőművészek is támogatták a rendezvényt. Mintegy 35 alkotást ajánlottak fel, amelyből a bál estélyén 20 el is kelt, ennek az összegnek egy része a művészeket segíti, a pénz másik fele az említett két alapítványt. A két támogatott szervezet részéről – Élethinta Alapítvány – Rácz Szabó Mária, míg az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részéről Vámos Orsolya vette át az összegekről szóló tanúsítványt.

Rácz Szabó Mária, az Élethinta Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy a szervezet 10 éve jött létre, negyven családot támogat. Azért hozták létre, hogy a családokat segítsék, túl azon, amit az oktatási rendszer képes nyújtani. Speciális fejlesztési, ápolási eszközöket is beszerez a szervezet. A családok az alapítvány keretében gyakran találkoznak, megosztják egymással a tapasztalataikat. Az integrált, akadálymentes játszótér bővítése az egyik cél, amelyre költeni fognak a támogatás összegéből – mondta a kuratórium tag. Emellett nappali ellátórendszer kialakítása is a szervezet tervei között szerepel, az ugyanis jelenleg hiányzik a családoknak. SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa nevelőszülői hálózat helyi vezetője Vass lldikó is megköszönte a támogatást. Több száz gyermekkel foglalkozik a nevelőhálózati rendszer, traumákkal, fejlődési nehézségekkel küszködő fiatalokkal. A támogatásokból próbálják a gondozottak hátrányait csökkenteni. A gyermekek negyede 1-3 év közötti, a speciális tápszerek, pelenkák megvásárlása komoly kiadásokat jelent. A normatívákból nehéz ezeket az igényeket kielégíteni. A fiatalok önálló életkezdésére is odafigyelnek, a gyerekek látókörét próbálják szélesíteni külföldi és magyar tanulmányi utak szervezésével. Az adományokra ezért is van égetően szükség, fogalmazott végül Vass Ildikó. A következő jótékonysági bált két év múlva rendezi meg a kamara, előtte dönt a vezetőség arról, hogy kit támogassanak a bevételből.

Üzleti Élet Jótékonysági Bálja

Arany fokozatú támogatók: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Kalfém Kft. Ezüst fokozatú támogatók: ABRAZIV Kft., AUTÓFLEX-KNOTT Kft., Cargoport Kft., Gépész Holding, KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft., Lost Electric Kft., Silveria Kft., Városi Alapkezelő Zrt., VERBAU Kft. Támogatójegy vásárlásával vagy felajánlással segítették a jótékony cél megvalósulását: Bene Borshop, Elek János, Ermes Market Kft., Gaál József, Gáspár Ferenc, GALVANOFÉM Kft., Gibárszki Judit, GLOBTRADE Kft. – Ipari Szerszámüzlet, Modinvest Kft., Papp Árpád, RENNER Zrt. – Renner Rubber Products, Szabó József, Szemereyné Pataki Klaudia, Szemerey Szabolcs, TÉRVÁZ Kft., VONALVEZETŐ Kft.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara köszönetet mond támogatóinak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában