Képviselő-testület

2024.01.10. 19:40

Városi kitüntető címekre lehet javaslatokat tenni Solton

Rendeletet alkotott a solti képviselő-testület az adományozható városi kitüntetésekről.

Gulyás Sándor

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Solt Város Díszpolgára címet az nyerheti el, aki a helyi közügyek valamely területén elért, huzamosabb időn át folytatott, kiemelkedő munkálkodást végzett. A cím egy önkormányzati ciklus alatt egy évben két élő, továbbá elhunyt magyar, illetve külföldi állampolgárságú személynek adományozható. A Solt Városért emlékérem annak a köztiszteletben álló személynek, helyi közösségnek adományozható, aki, illetve, amely helyi közösség Solt város szellemi, anyagi gyarapodásáért példaértékűen dolgozott; a közélet, a gazdaság, a tudományok, a kultúra és a művészetek, a szociális ügyek, az egészségügy, a gyógyítás, a sport, az ifjúság, az oktatás-nevelés, a közigazgatás területén maradandó alkotó munkájával elősegítette a város fejlődését, polgárainak boldogulását, jelentős mértékben hozzájárult a város jó hírének terjesztéséhez, rangjának, vonzerejének emeléséhez, a város érdekeinek előmozdításához. A Solt Városért emlékérem évente legfeljebb három élő vagy elhunyt személynek, illetve egy helyi közösségnek adományozható. 

A díszpolgári címre és az emlékéremre írásban bárki tehet javaslatot. A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt személy, közösség nevét, és a javaslat indoklását. A díszpolgári cím és az emlékérmek odaítéléséről a képviselő-testület dönt. A javaslatokat írásban a polgármesteri hivatalban január 19-ig lehet leadni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában