Baon podcast

2024.01.31. 10:52

Robotikát és indiai kincseket is tartogat ez a hét Kecskeméten – podcast

Ezen a héten is összegyűjtöttük a kecskeméti programokat.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Római Katolikus Szentcsalád Plébánia, valamint a Magyar Kúrir szeretettel hív miden érdeklődőt a Krisztus a jövőnk - Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása című díszkötet bemutatására január 31-én, 18 órától. A kötetet bemutatja: dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, a pápalátogatás általános koordinátora. 

Új, tízrészes offline sorozattal kedveskedik látogatóinknak dr. Virág Ágnes művészettörténész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem adjunktusa. Szabadítsd fel a csordádban rejlő lehetőségeket! című előadásában a médiafogyasztási szokásokra és a digitális kultúra alapvetéseire fog kitérni. Bővebb információ, és az esemény linkje megtalálható a Katona József Könyvtár Facebook-oldalán.

Néhány nap múlva, pénteken Halász Kinga kommunikációs szakember, coach előadásával folytatódik Középpontban a katedra, nem csak pedagógusoknak szóló elméleti és gyakorlati előadás-sorozat a kecskeméti könyvtárban 17:00-kor, fókuszban a hatékony kommunikációval.

India kincsei címmel nyílik meg a Hírös Agóra legújabb kiállítása. A tárlat koncepciója szerint eredeti batikolt, dúcnyomásos, hímzett indiai kelméket mutatnak be. A gyönyörű, ősi, hagyományosan kézzel készített pamut- és selyemtextilek mellett, a művészházaspár különleges nemezeit állítják ki, melyeket az india kelmék felhasználásával készítettek. A kiállítást megnyitja Csáji László Koppány író, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatója. Köszöntőt mond Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és zománcművész. A megnyitó 17:00-kor kezdődik az intézmény kamaratermében, a kiállítás pedig egészen február 25-ig tekinthető meg.

Robotikaórát tartanak a kicsiknek a Katona József Könyvtárban. A különleges foglalkozásra az 5-10 éves korosztályt várják szombaton 15:00-ra. A foglalkozást Nagy Alexa könyvtáros tartja. A részvétel olvasói tagsághoz és regisztrációhoz kötött.

A Szentcsalád Plébánia a héten még egy programmal kedveskedik a kecskeméti közösségnek, ugyanis batyus farsangi bálra várják az érdeklődőket. A programok között lesz jelmezes felvonulás és -verseny, tombola, tánc, zene és társasjáték. A gyerekeknek 16.00-19.00 óra között játékos programot szerveznek az ifi klubban. A bál batyus jellegű, ezért kérik, hogy a résztvevők vigyék magukkal amire az étkezéshez szükségük lehet (enni-, innivalót, evőeszközt, poharat, szalvétát). A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában