Kecskemét

2024.01.05. 20:38

Mostantól ingyenesen használhatják a kutyafuttatót a Hunyadivárosi Kutyások

Évkezdő megbeszélést tartottak a Hunyadivárosi Kutyások a Hunyadivárosi Közösségi Házban. Az alkalmon Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője tartott rövid tájékoztatót a városrész kutyás közösségének. Beszédében elsőként gratulált a Hunyadivárosi Napok keretében megrendezett főzőversenyen szerezett győzelemükhöz. Mint mondta, a gasztronómiában jártas, szakértő zsűri választotta ki a megmérettetésen a legjobb ételt, ezért különösen büszke arra, hogy a Hunyadivárosi Kutyások nyertek.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Pászti András többek között arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy idén az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület segítségével kaphatnak finanszírozást a városrész közösségei, így a kutyások is. A képviselő bejelentette, hogy 2024-ben továbbra is használhatják a futtató területét a kutyatulajdonosok. Ugyanis kiderült, hogy a szóban forgó terület és a Hunyadivárosi Közösségi Kert területe is magántulajdonban van. Ezeket a területeket a fenntartó egyesület jutányos áron veheti bérbe a tulajdonostól, cserébe azonban gondoznia kell azokat. 

A kutyafuttató karbantartását – például a fűnyírást – eddig a használók saját forrásból oldották meg, ettől az évtől kezdve azonban az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület, mint fenntartó vállalta ezt a feladatot. Azonban a használók felelőssége sem elhanyagolható. Ennek érdekében aktualizálják a meglévő szabályzatukat. Aki betartja a szabályokat, az használhatja a futtatót.

Pászti András arra szólította fel a megjelenteket, hogy vegyék komolyan a szabályzatot, hogy a kutyás közösségük még nagyon sokáig békében tudjon tovább működni. Elmondta, hogy az a hunyadivárosi lakos, aki aláírja a szabályzatot, automatikusan engedélyt kap a futtató használatára, melynek a kapuit a jövőben számzáras lakattal fogják ellátni. 

Megbeszélést tartottak a Hunyadivárosi Kutyások 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A képviselő azt is elmondta, hogy az elmúlt évben felszerelt kamera és a reflektor is nagyon jól működik. A futtatót használó kutyatulajdonosok visszajelzései alapján ez nagy előrelépés volt. Ugyanis a reflektor a kényelmi körülményekben nyújt segítséget, a kamera működése pedig a rongálók beazonosításánál is használható. 

Patkós Krisztián, a kutyafuttató vezetője elmondta, hogy a hunyadivárosi kutyafuttatót több mint 35-en használják rendszeresen. Hangsúlyozta, hogy a közösség jó működéséhez szükség van a szabályok pontos betartására, ezért örül a szabályzat aktualizálásának, valamint boldogan látta, hogy higgadtan tudták megbeszélni a közösséget érintő problémákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában