Koncert

2024.01.22. 10:59

Kecskeméten vendégszerepelt a Kalocsa Kamarakórus – galériával

A kecskeméti római katolikus Nagytemplomban adott koncertet a Kalocsa Kamarakórus. Liturgikus zenei szolgálatával a hat órai mise ünnepélyességét is emelte az énekkar. A koncerten egyházi darabok hangoztak el. Vezényelt: Englerné Böttger Boglárka.

Lizik-Varga Katalin

A kecskeméti római katolikus Nagytemplomban adott koncertet a Kalocsa Kamarakórus

Fotó: Bús Csaba

A Kalocsa Kamarakórus az elmúlt évben a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége KÓTA országos minősítő hangversenyén kamarakórus kategóriában arany fokozatot szerzett. 

Az Englerné Böttger Boglárka vezette énekkar mely a múlt évben ünnepelte 25 éves jubileumát, 1998-ban alakult. Akkor úgy hitték, hogy csak egy alkalomra állnak össze, de a pedagógusokból és szülőkből verbuválódott énekkar olyan jól működött együtt, hogy lassan rendszeressé váltak a városi fellépéseik. Azóta folyamatos a sikerük. Hanglemezük jelent meg, rangos elismerésekben részesültek, valamint Kalocsán kívül egyre több hazai és a külföldi meghívásnak tesznek eleget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában