Hangverseny

2023.10.19. 17:38

Arany minősítést szerzett a Kalocsai Kamarakórus

25 éves jubileumi hangversenyére készülő Kalocsai Kamarakórus aranyminősítést szerzett a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége KÓTA országos minősítő hangversenyén.

Zsiga Ferenc

A Kalocsai Kamarakórus

Forrás: Paks-Press Hírügynökség

Fotó: Kiss G. Péter

Az Englerné Böttger Boglárka vezette, néhány hónapja egyesületi formában működő együttest az elmúlt szombaton Pakson tartott koncerten a legmagasabb pontszámmal jutalmazta a szaktekintélyekből álló zsűri. Az evangélikus templomban rendezett minősítésen részt vett a házigazda település, Paks Városi Vegyes Kara is. A Babenyecz László karnagy vezette kórus megőrizte fesztiválkórus minősítését.

Englerné Böttger Boglárka a minősítés előtt emlékeztetett: a két kórus kapcsolata nem új keletű. A dunántúli énekkar tavaly a a kalocsai városházán tartott adventi koncerten szerepelt nagy sikerrel. A kalocsai kórus két éve a zene világnapján lépett fel Pakson.

Englerné Böttger Boglárka
Fotó: Kiss G. Péter   / Forrás: Paks-Press Hírügynökség

A minősítőn négy darabból álló műsor különböző korszakok eltérő karakterű kompozícióit vonultatta föl. A közönség a produkció során és végén többször is vastapssal jelezte tetszését, amellyel mint később kiderült, a Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, a Magyar Kultúra Lovagja elnökölte zsűri is azonosulni tudott. A szaktekintélyek az énekkarnak kamarakórus kategóriában a legmagasabb értékeléssel, 88 ponttal adtak arany minősítést a kalocsaiaknak. 

A két kórus közös produkciókkal is szórakoztatta a közel száz főnyi közönséget. Az eredményhirdetés után zárószámként Kodály Zoltán Esti dal című művét adták elő, amit a közönség vastapsban kifejezett kérésére, ráadásként a Van három jó barátom kezdetű dallal toldottak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában