Énekkar

2023.11.22. 12:29

Negyedszázados évfordulóját ünnepelte a Kalocsa Kamarakórus

Múlt szombaton a Kalocsa Kamarakórus a városháza dísztermét zsúfolásig megtöltő közönség előtt fennállásának 25. évfordulója alkalmából adott ünnepi koncertet. Az eseményen az énekkar tagjai a felajánlásokból, adományokból vásárolt új fellépő ruhájukat öltötték magukra. 

Zsiga Ferenc

Az énekkar tagjai a felajánlásokból, adományokból vásárolt új fellépő ruhájukat öltötték magukra a koncerten

Fotó: Zsiga Ferenc

A közelmúltban egyesületté alakult kórus az októberben Pakson, az ottani városi vegyes karral közös első KÓTA minősítő koncertjén a kapható legmagasabb pontszámmal arany fokozatot szerzett. 

A jubileumi koncerten a minősítőn felcsendült, négy kórusműből álló versenyprogram valamennyi darabját hallhatta a kalocsai közönség. A műsorterv szerint a programot stílusosan Fekete Gyula kalocsai származású zeneszerző kalocsai népdalokat feldolgozó szvitje zárta, azaz zárta volna, mert a közönség tapssal, ovációval ráadásszámot követelt. Így az est Bárdos Lajos Dana-dana című népdalfeldolgozásával ért véget. 

Fotó: Zsiga Ferenc

Míg a koncert félidejében az énekesek rövid pihenőre visszavonultak, Nagy Angéla kórustag a közönségnek diavetítéssel idézte fel az énekkar elmúlt 25 évét, annak legemlékezetesebb pillanatait. A koncerten jelen volt Lakatos Istvánné Klári néni, aki az énekesek nagy részét még az egykori ének-zenei általános iskolában tanította és vezényelte az egykor híres iskolai kórust. Őt és Villányi Esztert, az énekkar első karnagyát virágcsokorral köszöntötték. 
A Kalocsa Kamarakórus nevében Englerné Böttger Boglárka, a kórus vezetője mondott köszönetet azért a sok támogatásért, adományért, amellyel a segítők hozzájárultak a női szólamok tagjainak új fellépő ruháihoz, amelyeket a koncerten láthatott először a közönség. 

A jó hangulatú est végén Englerné Böttger Boglárka elmondta: a közelgő advent mindig dolgos időszak a Kalocsa Kamarakórus életében, idén is rengeteg helyre hívják őket. Erre figyelemmel a következő próbákon a karácsonyi repertoárt veszik elő, valamint elkezdenek új darabokat betanulni, mert tavasszal először Gyöngyösön, majd a Dunakanyar több településén lépnek fel. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában