Elismerés

2024.01.07. 12:53

Elek Lajos vállalkozó kapta a halasi polgármester kitüntető díját – galériával

Újévi koncerttel köszöntötték a 2024-es esztendőt szombat este Kiskunhalason, a Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában, ahol Szekeres Adrienn és László Boldizsár énekelt a Budapest Jazz Orchestra Band kíséretével. Az eseményen átadták a Kiskunhalas Város Polgármesterének Kitüntető Díja elismerést, amelyet Elek Lajos, az Elektrans Elek és Fia Kft. alapító tulajdonos ügyvezetője vehetett át a város vezetőjétől.

Pozsgai Ákos

Elek Lajos, az Elektrans Elek és Fia Kft. alapító tulajdonos ügyvezetője vehette át az elismerést Fülöp Róbert polgármestertől

Fotó: Pozsgai Ákos

Teljesen megteltek a lelátók és a küzdőtéren kialakított nézőtér a városi sportcsarnokban, ahova közel ezren jöttek el az újévi koncertre. – Kiskunhalason is több évtizedes hagyománya van az újévi koncerteknek, örömmel vállalt kötelezettsége és kihagyhatatlan tradíciója ez városunknak, a térség központjának – mondta köszöntőjében Fülöp Róbert polgármester, aki az együtt végig küzdött örömökkel, kihívásokkal tarkított óévet lezárva, reményt adó, bíztató, közös élménnyel indított újévi kezdetnek nevezte az eseményt.

– A városban nem véletlen vert gyökeret az újévi koncertek hagyománya. Vármegyénk szülötte, Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós gondolata szerint a zene legyen mindenkié. Ez a gondolat Kiskunhalason évszázados törekvés. Oktatási intézményeinkben a zenetanítás, a zenetanulás szakmailag elismert módon ma már önálló intézményi egységben történik és szerencsénkre civil formái is életre keltek, zenekarok, alkalmi együttesek színrelépésével. Így hát a zenét szeretni, érteni a klasszikus zenét közösen, élő koncerten élvezni, Kiskunhalason igazi ajándék – fejtette ki a polgármester, aki idén tizedik alkalommal mondta el évindító gondolatait.

A városvezető rövid évértékelő beszédében úgy fogalmazott, hogy a „nehéz évek után egy különösen harcos évet hagytunk magunk mögött, közgazdasági értelemben nehezített pályán, kusza, Európában már szokatlan háborús körülmények között oldották meg elmúlt évi feladataikat és valósították meg közösen a céljainkat.” 

Fülöp Róbert kiemelte, hogy a város a migrációs válság idején emberséget, biztonságos tábort adott, a koronavírus-járvány idején az ország első és eddig egyetlen mobil járványkórháza Halason működött, miközben a városi kórház magas színvonalon biztosította az általános betegellátást a térségben, a világra és Európára tört energiaválság idején pedig minden önkormányzati gyermek, szociális, kulturális és sport intézményen átfogó energetikai fejlesztést valósítottak meg, miközben a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése hamarosan felhelyezi Kiskunhalast a nemzetközi logisztikai térbe.

– Hatalmas erő van a városunkban és hiszem azt, hogy lesz lehetőségünk továbblépni, előre menni az új évben is. Nagyon sok áldozatos munkával, állami és vállalkozói forrással, lakossági összefogással újítottuk meg városunkat. Ez a küzdelem azonban eredménytelen lenne, ha nem lennének olyan szereplők, akik kiemelkednek ebből a közös igyekezetből. Két évente ismerjük el azokat a vállalkozókat, akik átlagon felül segítik a város gyarapodását. Nagy örömömre szolgál, hogy az idei évben Elek Lajosnak köszönhetem meg az áldozatos munkáját – mondta a polgármester, aki átadta az Elektrans Elek és Fia Kft. alapító tulajdonos ügyvezetőjének a Kiskunhalas Város Polgármesterének Kitüntető Díja elismerést. 

A díj a kitüntetésről szóló díszes tokban elhelyezett oklevél, valamint a Bródi Mária grafikus, csipketervező Tulipános tarsoly című terve alapján készült 20 centiméter átmérőjű, díszdobozban elhelyezett halasi csipke.

Családi cégből meghatározó vállalkozás

A díjazottat fia, Elek Róbert méltatta, aki édesapja kitartó munkájáról beszélt, amivel a város egyik legmeghatározóbb vállalkozásává fejlesztette családi cégüket. A vállalkozás 1989 óta szereplője a szállítmányozási piacnak, hazai és külföldi megbízók igényeit egyaránt kielégítve. Az elmúlt közel három évtized kihívásainak eleget téve leginkább az Európai Unió tagországaiban dolgoztak. Vállalati filozófiájuk a megbízóik teljes körű, biztonságos kiszolgálása, mely a hosszú távú együttműködés kialakításának és fenntartásának alapfeltétele. Megbízóik között szerepelnek spedíciók, termelő vállalatok és kereskedelemmel foglalkozó cégek is. A halasi cég lendületes fejlődése köszönhető a járműállomány és szakembergárda folyamatos bővítésének, valamint az Európai Uniós követelményekhez való folyamatos alkalmazkodásnak. A vállalkozás emellett rendszeres támogatója a város kulturális, sport és más közösségi rendezvényeinek, mecénás tevékenysége kimagasló a város életében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában