Megmérettetés

2024.01.31. 19:06

A szabadszállási szakácsok is indulnak a Magyarország étele versenyen

A szabadszállási Zöld Ász vendéglő színeiben a Pető Mátyás és Szegedi Krisztián alkotta csapat indul az idei Magyarország étele versenyen. Az elődöntőt február 27-én tartják. Két hölgy kollégájuk, Péter Tünde és Varga Viktória április 27-én, a Szamos Mátyás – Tányérdesszert versenyen adnak számot tudásukról Szolnokon.

Gulyás Sándor

A képen (balról-jobbra) Péter Tünde, Pető Mátyás, Szegedi Krisztián, Varga Viktória

Fotó: Beküldött fotó

Hetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Debreceni Egyetem együttműködésével.

– Ezidáig két alkalommal indultam az élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyen. Először Balog Martin, a Kígyósi Csárda konyhafőnöke segítőjeként. Tavaly Szegedi Krisztián barátommal bizonyíthattunk a kiváló szakemberekből álló zsűri előtt, és a harmadik helyen végeztünk a Csonkatorony nevű ételkompozíciónkkal – fogalmazott Pető Mátyás.

A sikeren fellelkesedve a két fiatal szakács idén úgy határozott, hogy megméretteti magát a rangos versenyen. – A felkészülést a versenykiírás megjelenése után szinte azonnal megkezdtük. Az idei megméretés mottója „Csak tiszta forrásból!", amivel Bartók Béla zeneszerző emlékét kívánják megidézni a szervezők. A kötelező alapanyagok között van a laskagomba, a laktózmentes tejföl, valamint a magyar, vagy a helyi értéktárakban fellelhető termékek. Ebből adódóan nagyon sok időt vett igénybe az alapanyag kiválasztása és az étel megtervezése, illetve ezt is be kellett kalkulálnunk, hogy idén egy órával kevesebb időt kapunk az étel elkészítése, mint a korábbi években – részletezte Szegedi Krisztián.

A szabadszállási éttermet ezúttal két hölgy is képviseli április 27-én, Szolnokon. 

Péter Tünde és Varga Viktória a Szamos Mátyás − Tányérdesszert versenyen kíván bizonyítani, amit második alkalommal hirdettek meg a szervezők. – Gyermekkoromban sokat forgolódtam a konyhában, majd később nagyon sokat tanultam nővéremtől, aki cukrász. A kalocsai szakgimnáziumban végeztem. Hat esztendeje dolgozom a szakmában. A tányérdesszert versenyre kollégáink biztatására neveztünk be Varga Viktória kolléganőmmel. Sokat gyakorlunk, hogy eleget tudjunk tenni az elvárásoknak. A desszerthez hazai alapanyagokat válogattunk össze, melyek nagy része a legtöbb konyhán megtalálható. Ételünk ízben és megjelenésben amellett, hogy új dolgokat tartalmaz, megfelel a magyar étkezési szokásoknak – mondta el hírportálunk érdeklődésére Péter Tünde.

A tányérdesszert versenyen a zsűri elvárja azt is, hogy a megfelelően elkészített, összeállított tányérdesszert magában hordozza a meglepetés erejét és az örömszerzés csodálatát is. – Nagybátyám, Varga Károly többszörös világ- és olimpiai bajnok, ő szerettette meg velem a szakmát. Tanulmányaim elvégzését követően Kecskeméten, majd Szabadszálláson helyezkedtem el. A tányérdesszert verseny kiváló alkalom lesz arra, hogy számot adjak magamnak és a külvilágnak tudásomról – tette hozzá Varga Viktória, aki négy esztendeje dolgozik a szakmában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában