Baon podcast

2024.01.07. 20:30

A Bagossy Brothers Company dalaival dolgozott a kecskeméti Pótszék Társulat – podcast

Nyitrai Brigittával, a Pótszék Társulat társulatvezetőjével és Gulyás László Istvánnal, a társulat művészeti vezetőjével beszélgetetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

Orosz Fanni Flóra

A Pótszék Társulat

Forrás: Beküldött fotó / archív-felvétel

A beszélgetés apropóját a Bányavirág című előadás bemutatója adta. Többek között az előadásról is beszélgettek, de felmerült a Bagossy Brothers Company neve is, mindenekelőtt viszont a társulatot mutatta be a két szakember. 

A Pótszék társulat 2014-ben alakult meg, az első előadásuk pedig rá egy évre, 2015-ben debütált. A társulat sikerét bizonyítja, hogy a megalakulásuk után három évvel már több városban is színházi bérleten belül mutatkozhattak meg. Többek között Debrecenben, Sátoraljaújhelyen, de még Budapesten is. A Covid-járvány okozta nehézségek sajnos a társulatot sem kímélték, de szerencsére azóta már számos sikerélménnyel gazdagodott a színházi közösség. Nyitrai Brigitta kiemelte, hogy a csapatmunka elengedhetetlen volt ahhoz, hogy eljussanak ideáig, és úgy működhessen a Pótszék Társulat, mint egy tényleges, önálló színház.  

További kulisszatitkokat tudhatunk az alábbi interjúból: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában