Malom Központ

2023.12.20. 16:08

Ötven kecskeméti kisgyermek kívánságát teljesítették – galériával

Kedden az ünnepre hangolódva ötven hátrányos helyzetű gyermek kívánsága teljesült Kecskeméten, a Malom Központban.

Orosz Fanni Flóra

Ötven hátrányos helyzetű gyermek kívánsága teljesült Kecskeméten

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az ajándékozás a Malom Központ, Kecskemét Megyei Jogú Városának Önkormányzata és a Hírös Cédrus Egyesület összefogásával valósulhatott meg. A város részéről Engert Jakabné alpolgármester adta át a csomagokat a csillogó szemű gyerekeknek. 

Megtudhattuk, hogy nagyjából kétszázan jelentkeztek a karácsonyi kívánság-akcióra, közülük pedig ötvenen részesültek csomagban. Az akció egy ötszázezer forintos beruházás volt, melyet a Malom Központ és Kecskemét városa megosztva vállalt magára. Az akció lényege, hogy a gyerekek listát írnak a vágyott ajándékokról, és ami belefér a tízezer forintos keretösszegbe az jó eséllyel teljesülhetett is.  

– Én nagyon szeretem, ha úgy adunk ajándékot, hogy tudjuk, hogy kinek, mert akkor az visszaigazolja nekünk, hogy ez valóban egy jó gondolat volt. Azok az örömteli pillanatok és mosolygó szemek mindent megérnek – osztotta meg gondolatait az ajándékozással kapcsolatban Engert Jakabné alpolgármester. 

Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója is kiemelte, hogy meleg szívvel állt be a kezdeményezés mögé még a tavalyi évben, amikor elkezdték az ajándékozást, és bízik abban, hogy hagyományt teremtenek ilyenkor, karácsony előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában