Videóválogatás

2023.12.28. 14:04

Migránsfogás, Ősök Napja és traktoros verseny – mutatunk néhány augusztusi videót

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány érdekes videót 2023 augusztusából.

Baon.hu

Fotó: baon.hu

Augusztus 8-án migránsokat fogtak a rendőrök Kiskunhalas belterületén az 53-as főúton. Helyszíni információink szerint a rendőrök egy svéd rendszámú autót állítottak meg az 53-as főút belvárosi szakaszán a halasi víztoronynál. Több rendőrautóval fogták közre a megállított mikrobuszt. Az autóban javarészt nők és gyerekek voltak.

A honfoglalás korának hangulatát megidéző hatalmas, több mint száz jurtából álló nomád táborrá változott Bugac három napra: a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségét. Az Ősök Napján harci bemutatókat, lovas versenyeket és lovas vetélkedőket, íjász programokat, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállításokat, népzenei és magyar táltos-zenei programokat láthattak a kilátogatók. Európa egyik legnagyobb hagyományőrző rendezvénye célja, hogy méltó emléket állítson a magyarság a legnagyobb őseinek.

Százhatvanöt traktoros mérte össze ügyességét és tudását augusztus elején Tiszaalpáron. A nagyszabású rendezvény házigazdája a februárban megalakult helyi gazdakör volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában