Rendezvény

2023.12.21. 20:15

Megidézték a régi ünnepi szokásokat a ballószögi falukarácsonyon – galériával

Meghitt falukarácsonyt tartottak a ballószögi faluházban. A műsort a végén finom ünnepi falatokkal zárták.

Sebestyén Hajnalka

A műsor csúcspontja a közös éneklés volt

Fotó: Menyhárt Sándor

Megtelt szerdán a faluház közösségi színtere. Somogyi Lajos polgármester ünnepi gondolataival kezdődött az alkalom. A műsorban először a Kossuth Lajos Általános iskola 3. osztályos tanulói szerepeltek. A Nádudvari Róbert helyi pedagógus és zenész által szerkesztett gazdag műsor megidézte az egykori ünnepi szokásokat, karácsonyi gondolatokat, verseket és dalokat. A gyerekekkel együtt énekelt a tanári kórus, zenei kíséretként nagyszerű muzsika szólt zongorával, gitárral, citerával, furulyával és tamburával a helyben oktató zenetanárok előadásában. 

A műsor részeként fellépett a kecskeméti Medrigál kórus, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kórusa, Szabó Sándor karnagy vezényletével. Elvarázsolták ők is a közönséget az eseményre hozott gyönyörű dalokkal. A műsor csúcspontja a közös éneklés volt, amelyben részt vett Gáspár Dávid, a faluház korábbi munkatársa, a kórházi dolgozók, a gyerekek, s a közönség egyaránt.

A faluház udvarára lépve finom illatok, ételek, italok várták a vendégeket. Somogyi Lajos polgármester segítőivel a kemencében kenyérlángost sütött, volt forralt bor, tea, hurka, kolbász, szaloncukor, mandarin, a mézes kalácsos baráti kör pedig helyben készítette a friss mézes falatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában