Bács-Kiskun

2023.12.24. 11:35

Hasznos lehet a közlekedési és nyitva tartási kisokos az ünnepekre

Idén is elérkezett az év egyik legjobban várt ünnepe, a karácsony, amikor szinte mindenki igyekszik szerettei körében tölteni az időt. Persze az ünnepek alatt olyan váratlan események is adódhatnak, amikor el kell mennünk otthonról. Cikkünkben a menetrendeket és a gyógyszertárak nyitvatartását szedtük össze.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Szenteste, karácsonykor, szilveszterkor és az újév napján a Volánbusz több járata nem közlekedik. Kérjük, tervezze meg utazását előre a menetrendek.hu oldalon.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat – írja a mavcsoport.hu.

A kecskeméti piacok nyitvatartási is másképp alakul az ünnepek alatt. Erről részletesebben korábban már beszámoltunk hírportálunkon.

A gyógyszertári ügyeletről is írtunk már korábban, nem árt tudni, hol válthatjuk ki gyógyszereinket nyitvatartási időn túl.

Vasárnap is sokfelé dolgoznak az utakon! Indulás előtt nem árt elolvasni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában