Segítségnyújtás

2023.12.17. 14:21

Három beteg kisfiút támogattak a kecskeméti mézeskalács vásárral – galériával

Sokan érezték úgy, szeretnének segíteni azon a három beteg kisfiún, akiket felkarolt az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány. Vasárnap Kecskeméten, a Malom Központban a jótékonysági mézeskalács vásáron volt, aki helyben adakozott, de akadtak, akik az átutalás mellett döntöttek.

Sebestyén Hajnalka

A két alapítvány a 8 éves autista Viktort, a 7 éves rákbeteg Palikát és a 10 éves szívbeteg Tamást támogatja a befolyt összegből

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A két alapítvány a 8 éves autista Viktort, a 7 éves rákbeteg Palikát és a 10 éves szívbeteg Tamást támogatja a befolyt összegből. A rendezvényen a családokat, az arra sétálókat ingyenes programok is várták, kézműves foglalkozások, arcfestés és zenés műsor. 

A helyszínen Szabóné Kis Éva, az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: sok jó szándékú ember kereste fel a standjukat, és vásárolt mézeskalácsot, ezzel is segítve a fiúkat. Arra is lehetőséget adtak, hogy a későbbiekben átutalás formájában támogassák a családokat. 

Az alapítványok által támogatott három beteg kisfiú: Viktor 8 éves autista kisfiú. A család három gyermeket nevel szeretetben, akik közül a 10 éves testvér ADHD-s. A szülők erőn felül dolgoznak, hogy biztosítsák a gyermekek fejlesztését. A befolyt adományokból, beszédkészséget fejlesztő foglalkozásokat finanszíroznának.

Palika 7 éves rákbeteg kisfiú. Csecsemőkora óta küzd betegségével, mely a láb bénulását okozza. Óvodába és iskolába nem járhat, mert folyamatosan kórházi kezeléseket igényel. Az édesanya egyedül neveli őt és testvérét nehéz anyagi és lakhatási körülmények között. A befolyt adományokból gyógyszereket, kezeléseket, élelmiszert finanszíroznának.

Tamás 10 éves szívbeteg kisfiú. Orvosai szerint szívműtétre lesz szüksége. Édesanyja egyedül neveli őt, másik két testvérével együtt szegénységben. A befolyt adományokból tisztálkodási szereket, téli tüzelőt finanszíroznának.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában