Kecskemét

2023.12.29. 13:45

Bán Béla: Isten nem mondott le erről a világról

Nemsokára a hátunk mögött hagyjuk az elmúlt esztendőt, s előttünk áll majd az újesztendő, a láthatatlan, ismeretlen, titokzatos jövendő. Bár ilyenkor boldog új évet szoktak kívánni egymásnak az emberek, sokan mégis kicsit félve néznek a jövőbe. Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese szerint bár nem tudjuk mi vár ránk, biztosak lehetünk abban, hogy Isten nem mondott le erről a világról. 

Lizik-Varga Katalin

Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese

Fotó: Beküldött fotó

A lelkész elmondta, hogy a hitben járó emberek számára a karácsonyban válik egészen hangsúlyossá, hogy − amint azt a Bibliai is írja − „eljött a világba az igaz világosság aki megvilágosít minden embert”.  

− A mi hitünk szerint a biztatás az, hogy Isten az Ő Fiában velünk van és velünk akar maradni − tette hozzá az esperes. Kifejtette, hogy az egyházi év egyébként nem január elsejével veszi kezdetét, hanem adventkor. Szerinte ennek az adventnek a kifutása az, hogy Isten az Ő Fiában szembe jött velünk, amikor megszületett Betlehemben. Másrészt, mint mondta, az idők végén is Jézus Krisztus jön majd szembe velünk, és találkozik ezzel az embervilággal. 

− Az én számomra a biztatás az, hogy erről a világról az Isten nem mondott le, és ez még akkor is igaz, hogyha sok minden ennek ellent mondani látszik − hangsúlyozta. Mint mondta, ebben a világban olyan sok istentelen és embertelen dolog történik, hogy az embernek olykor úgy tűnhet, hogy a démoni erők átvették végképp az uralmat. De ez nem így van – tette hozzá. 

− Érdemes közelíteni az Istenhez, mert bár jó néhány dolog nincs a mi kezünkben, nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap és hogy mi fog következni 2024-ben, de hívő emberként azt mondom, hogy tudom, ki ennek a holnapnak az Ura. Isten azt ígéri, hogy annál jobban nem terhel meg bennünket, mint amennyit el tudunk viselni – zárta gondolatait az esperes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában