Tabdi

2023.12.24. 11:20

Az ünnepek alatt is porondra lép Picard Lily légtornász

Picard Lily légtornász az év végi ünnepeket munkával tölti. Passauban, egy német cirkuszban lép fel, gyomorremegtető mutatvánnyal kápráztatja el a közönséget.

Barta Zsolt

Picard Lily az év végén a német közönséget kápráztatja el

Fotó: Barta Zsolt

A Tabdiban élő cirkuszművész története azért érdekes, mert a családja több száz évre visszamenőleg a porondon dolgozott. Nagyszülei a visszavonulásig artisták voltak, keresztapja ma is cirkuszban dolgozik, Lily pedig, a felgyógyuló artista, egy szörnyű baleset ellenére is ebben a különleges világban érzi jól magát.

Arról négy éve írtunk, hogy egy boszniai turné során magasról zuhant le a fiatal légtornásznő. Súlyosan megsérült a gerince. Itthon, Kecskeméten végezték el a szükséges műtéti beavatkozásokat. Bár nagyon gyorsan és ígéretesen gyógyult, ennek ellenére néhány csigolyáját 2 darab 30 centiméteres sín erősíti a mai napig. Azaz rendkívül óvatosan szabad csak „dolgoznia” több méter magasságban a kötélen. Évente jár kontrollra, ahhoz a szakemberhez, aki műtötte Kecskemétre. Maga a gyógyulási folyamat tovább tart, mint számítottak rá. Ettől függetlenül a baleset után hat hónappal már a porondon volt. Mint mondta, ez az élete. 

Fotó: Picard Lily

Néhány hete a német Wheinachtscircushoz szerződött le, s lép fel esténként az idehaza összeállított mutatvánnyal egy karácsonyi gálaműsor-sorozat keretében. Mint mondta, december 17-től dolgozik odakint, mert össze kell szoknia a társulatnak, ugyanis egy-egy előadás során több olyan élőkép és egyéb feladat is van, amelyet közösen alakítanak ki a most megismert cirkuszművészekkel. Két számot ad elő, az egyik 5 perces, melynek címe a Lebegő Hold. A másik szintén öt perces produkció.

Fotó: Picard Lily

Ahogy fogalmazott, különleges testmozgással, szakmai edzéssel és a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel gyakorol mindennap, hogy a fellépése abszolút tökéletes, és persze biztonságos legyen.

Az év végéig 20 előadáson lép fel, januárban viszont a pihenésé lesz a főszerep, majd Szlovákiában egy turnéval folytatódik az év. Az idén a Vízi Cirkuszban lépett fel, kilenc hónapig turnézott a fiatal művésznő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában