Összefoglaló

2023.12.05. 21:01

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Gong Mikulás Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

Az idén megrendezett Év szaloncukra versenyben a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda három díjat hozott el Budapestről. Szervánszky Judittal, a cukrászda egyik tulajdonosával beszélgettünk.

Hol volt, hol nem volt... Gyakori kezdése ez a népmeséknek, de ez a verskaland tényleg arról szól, hogy hol van HOL. HOL a neve ugyanis annak a rosszcsont tündérfinek, aki a főszereplője a HOL vagyok című történetnek, amelynek megálmodója a bácskai származású Belányi József.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ittasan a vita során egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

Mikulással kezdődik és ünnepre hangoló dallamokkal végződik december második hete.

Mikulás-nap környékén nagy a kereslet a csokoládékra, köztük talán a legjobban a Mikulás-figurát kedvelik, melynek népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében. De vajon mennyiért szerezhetjük be idén ezeket a finomságokat? Körbenéztünk Kecskeméten, megosztjuk tapasztalatainkat.

Most mutasd meg, mire vagy képes címmel tartották meg a fogyatékkal élők kistérségi amatőr művészeti találkozóját kedden, a bajai Turisztika Központban. A Bácskai Művelődési Központ szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg a program.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) országos zárórendezvényét tartották kedden Kecskeméten, melynek a Kecskeméti Termostar Mindszenti körúti biomassza fűtőműve adott otthont. A program nagy lépést jelentett az országnak a karbonsemlegesség elérésében és a zöldenergia felé való elmozdulásban.

Neve nem ismeretlen a magyar labdarúgást kedvelők körében, hiszen játékosként és edzőként is ért el sikereket. Egy ideje azonban nem az oldalvonal mellől, hanem a lelátóról, vagy a tévé képernyőjéről figyeli a hazai és nemzetközi labdarúgásban történt eseményeket.

Idén is leereszkedett a Gong Mikulás, nem is akárhonnan, a kecskeméti városháza tetejéről.

Az Ukrajnából menekült, Kecskeméten letelepedett családokat ajándékozta meg és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat illette elismeréssel az Első Kecskeméti Lions Club kedd este, a Három Gúnár Rendezvényházban tartott taggyűlésén.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Neumann 120 - A jövőt együtt alakítjuk néven országos gazdasági versenyt a középiskolában tanuló 11-13. évfolyamos diákoknak szervezete az őszi félévben. Az eseményt a Neumann 2023 emlékév kiemelt programjaként rendezték meg, A versenyt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum Tek-okosok nevű csapatban Budai Emília, Farkas Aliz, Petrányi Olivér (12.c) nyerte, míg a kilencedik helyen végzett a Family Company elnevezésű együttessel Ficsor Liza, Huczek Dorina és Ruman Izabella (12.c). A diákok felkészítő tanára Patocskainé Anda Gabriella volt.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong Rádió Téma című műsorának vendége kedden. A polgármester a jövő évi költségvetésről beszélt, kiemelve, hogy az stabil, és van forrás a város működtetésére, és fejlesztésekre is.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában