Most mutasd meg, mire vagy képes

2023.12.05. 14:24

A fogyatékkal élők mutatkozhatnak be a kétnapos bajai művészeti találkozón − galériával, videóval

Most mutasd meg, mire vagy képes címmel tartották meg a fogyatékkal élők kistérségi amatőr művészeti találkozóját kedden, a bajai Turisztika Központban. A Bácskai Művelődési Központ szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg a program.

Márton Anna

A Bajai EGYMI kis Mikulásai léptek fel először a rendezvényen

Fotó: Márton Anna

A rendezvény a fogyatékkal élők kistérségi találkozója, amelyen a bajai és Baja környéki intézmények gondozottjai vesznek részt: az Őszi Napfény garai és katymári csapata, a vaskúti Kolping csoport, a Bajai EGYMI intézmény több csoportja, a Garai Ház Alapítvány csoportjai, a Cédrus Foni csoport és a Bajai Szent Rókus Kórház nappali kórháza.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki a rendezvényen köszöntötte a jelenlévőket, emlékeztetett arra, hogy a programot több mint húsz éve szervezik meg Baja városában, ahol a fogyatékkal élők megmutathatják, hogy mire képesek. A képviselő − aki két mozgássérült gyermek szülője − beszédében kitért arra, természetesen nehéz bármilyen fogyatékossággal élni, de minden élet értékes.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője
Fotó: Márton Anna

− Azt hogy minden élet értékes, ezt bizonyítja a mai rendezvény, amit minden évben megrendeznek, immár több mint 20 éve. Azok, akik itt vannak, megmutathatják másoknak is a tudásukat, ezzel is bizonyíthatják, hogy rájuk is szüksége van ennek a társadalomnak, ennek a világnak. Köszönöm is mindannyiuknak, hogy felkészültek és bemutatják azt, hogy valóban mire képesek, a műsorukat, egy szép dalt, egy szép verset és ezzel is mindannyiunk adventjét színesítik, illetve boldogítják. Köszönet illet mindenkit, akik azért dolgoztak, hogy ma ezek a gyerekek be tudják mutatni a tudásukat. Amellett, hogy vigyáztak rájuk, fel is készítették őket − mondta köszöntőjében Zsigó Róbert.

Szent II, János Pál pápa idézetével folytatta: „Legyetek barátai azoknak, akiknek nincsenek barátai. Legyetek családjai azoknak, akiknek nincs családja. Legyetek a társasága azoknak, akik kirekedtek minden közösségből.”

Nyirati Klára polgármester is köszöntötte a találkozó résztvevőit és egy személyes történetet mesélt el. A nappali kórház csoportja mindenkinek kis ajándékot készített. Minden résztvevőnek csokoládéval kedveskedett Zsigó Róbert, a szervezők emlékplakettet és oklevelet kaptak.

Pálfi Mária, közművelődési és közönségkapcsolati szakember hírportálunknak hangsúlyozta, hogy a találkozót pár éve sikerült kétnaposra bővíteni. A szerdai napon egy érzékenyítő programot tartanak a bajai általános és középiskolások részére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában