Édesség

2023.12.05. 13:35

Utánajártunk, mennyibe kerül idén a csokimikulás Kecskeméten

Mikulás-nap környékén nagy a kereslet a csokoládékra, köztük talán a legjobban a Mikulás-figurát kedvelik, melynek népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében. De vajon mennyiért szerezhetjük be idén ezeket a finomságokat? Körbenéztünk Kecskeméten, megosztjuk tapasztalatainkat.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Bizonyára minden gyermekek ajándékcsomagjába kerül majd csokimikulás. Kecskeméten hatalmas választék áll rendelkezésre édességekből, így a csokimikulásokból is, ezzel együtt pedig az árak is széles skálán mozognak. 

Az igazán olcsó csokimikulások akár 179 forinttól is elérhetőek, de azok minősége nem a legjobb – mondta egy anyuka. Szerinte az árakat tekintve nem történt nagyobb változás az elmúlt évhez képest, ugyanis mint fogalmazott, a jól ismert márkák termékei mindig is drágábbak voltak.   

Saját kutatásunkból kiderült, hogy egy 250 grammos csokimikulás átlagosan 1000 forintba kerül, de találtunk olyan 175 grammos Mikulás-figurát is, amiért közel 2000 forintot kellett fizetni. Összességében idén is megállapítható, hogy sok családnak – főleg azoknak, aki több gyermeket nevelnek − jelentős összeget jelent egy-egy mikuláscsomag összeállítása. Ugyanis „csak” egy csokimikulás kerül átlagosan 1000 forintba. 

Természetesen vannak olcsóbb, már előre összekészített Mikulás-csomagok is, melyeket 1000 forinttól is beszerezhetünk, de azok tartalma nem biztos, hogy találkozik a gyerekek elvárásaival. Ezért érdemes körbenézni a boltok polcain, hogy megtaláljuk a számunkra minőségben és árban is megfelelő termékeket. 

Azonban nem érdemes az utolsó percekre halasztani a vásárlást, ugyanis felmérésünknek köszönhetően azt is megállapítottuk, hogy a hajrában egyre nagyobb ütemben fogynak a csokimikulások az üzletek polcairól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában