Kecskemét / Kiskunhalas

2023.12.05. 19:13

Tekós győzelem a Neumann 120 Középiskolai Gazdasági Vetélkedőn

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Neumann 120 - A jövőt együtt alakítjuk néven országos gazdasági versenyt a középiskolában tanuló 11-13. évfolyamos diákoknak szervezete az őszi félévben. Az eseményt a Neumann 2023 emlékév kiemelt programjaként rendezték meg, A versenyt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum Tek-okosok nevű csapatban Budai Emília, Farkas Aliz, Petrányi Olivér (12.c) nyerte, míg a kilencedik helyen végzett a Family Company elnevezésű együttessel Ficsor Liza, Huczek Dorina és Ruman Izabella (12.c). A diákok felkészítő tanára Patocskainé Anda Gabriella volt.

Pozsgai Ákos

Fotó: Beküldött fotó

A Neumann Next: A jövő bajnokai című országos pénzügyi játék középiskolai versenye két fordulóban zajlott, az első részben online dolgoztak a diákok, itt betekintést nyerhettek Campus termeibe egy internetes szabadulószoba játékkal, illetve válaszokat kell adniuk egy középiskolai szintű kérdéssor keretein belül feltett kérdésekre. Az első fordulóban legjobban teljesítő tíz csapatot hívták a személyes döntőre Kecskemétre.

A diákoknak egy hotel vezetését kellett ellátniuk, ahol komoly gazdasági döntéseket vártak rájuk egy üzleti szimulációs feladat keretein belül, és egy prezentációban kellett bemutatniuk az általuk választott stratégiát és az elért eredményeket.

A tudósnak emléket állító Neumann Next elnevezésű, hat hónapon át online zajló, középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló vetélkedősorozatra közel kilencezren jelentkeztek. A verseny témái érintették a matematikát, a közgazdaságtudományt, a korszerű pénzkezelést, a gazdasági egyensúlyokat és válságokat, valamint a bankok gazdaságban betöltött szerepét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában