Taggyűlés

2023.12.05. 20:26

Az Ukrajnából menekült családokat is megajándékozta a Kecskeméti Lions Club – galériával

Az Ukrajnából menekült, Kecskeméten letelepedett családokat ajándékozta meg és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat illette elismeréssel az Első Kecskeméti Lions Club kedd este, a Három Gúnár Rendezvényházban tartott taggyűlésén.

Horváth Péter

Ajándékokat kaptak az Ukrajnából menekült, Kecskeméten letelepedett családok

Fotó: Horváth Péter

Ditzendy Károly Arisztid elmondta, hogy a taggyűlésen azokat ünneplik, akiket az idei évben támogattak, az Ukrajnából menekülő, immár Kecskeméten élő családokat. Ők kerékpárt, laptopot és egyéb ajándékokat kaptak az eseményen. Elmondta, hogy alapítványuk, új kezdeményezésként kitünteti a nagyon magas szinten teljesítő kecskeméti középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat. Az elismeréseket a Országos Középiskolás Tanulmányi Versenyen helyezést elérő fiatalok és felkészítőik vehették át. Az elnök kiemelte az önkormányzattal ápolt kiváló kapcsolatot, hangsúlyozva, hogy számos területen együtt dolgoznak, ugyanúgy, ahogyan a nemzetiségi önkormányzatokkal is, és együtt keresik azokat az utakat, melyeken a családokon segíthetnek.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy több szállal kötődnek a klubhoz. Mint fogalmazott, azért is jó a közvetlen együttműködés, mert tudják jelezni számukra, hogy mely családok, vagy területek azok, ahová figyelmét fordítsa az önkormányzat annak érdekében, hogy minél több elesettet felkarolhassanak. Az idei évvel kapcsolatban kiemelte a török földrengés áldozatai részére koordinált az adománygyűjtést.

Hégely Péter, a klubok országos kormányzója szolidaritását fejezte ki a menekültek felé kormányzó, és kiemelte, hogy a kárpátaljai magyarokat segítő, évekre visszanyúló programjuk új dimenzióba lépett a háború kitörése óta, még jobban segítve az ottani magyarokat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában