Összefoglaló

2023.12.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 3.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fényfűzékkel feldíszített erőgépek Soltvadkerten

Fotó: Barta Zsolt

Mit szólna egy önellátó vállalkozáshoz, amihez egy gyönyörű lakóingatlan és munkásszállás is tartozik? Kiskunfélegyházán kínálják eladásra ezt a mezőgazdasági nagyvállalkozást, ráadásnak még járműveket és rakodógépeket is kap az új tulaj. Ide tényleg csak beköltözni kell, minden adott, munkahely és otthon egyben!

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője és Csíkos Imre intézményvezető-helyettes volt a Gong Rádió Téma című műsorának vendége. A vezetők a Kecskemét központjában kiborított kukákról, a jövő évi parkolóbérletek megváltásáról, és a veszélyes autók elszállításáról beszéltek a rádióműsorban.

Szülőfalujában és lakóhelyén, Homokmégyen könyvbemutatóval, születésnapi összejövetellel köszöntötték a 60 éves Romsics Imrét, a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatóját. Romsics Imre Kalocsa kulturális életének emblematikus, a város határain messze túlmutatóan ismert alakja, akit népes közönség, köztük munkatársai, a járás több polgármestere, intézmény-, cég- és egyesületi vezetők felállva, tapssal köszöntötték, amelytől az ünnepelt láthatóan elérzékenyült.

Száz lóerős, négykerekű karácsonyfák gördültek be szombat este a soltvadkerti piactérre. Ez volt az érzése azoknak, akik az eső ellenére kilátogattak a városi piacra.

A verőfényes fagyban kevés lábasjószág kelt, annál több iparcikk fogyott a vasárnapi nagykőrösi vásárban.

A hétvégi keceli virágfesztiválon rendezték meg a XVIII. Keceli Országos Fazekas Kiállítást, mely színvonalában felülmúlja a korábbi tárlatokat – nyilatkozta a baon.hu-nak Kovács László kalocsai fazekasmester, főrendező. Aki ellátogatott a rendezvényre, csak megerősítheti ezt a véleményt.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ célkitűzése, hogy az emberek tovább éljenek egészségben.

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter, írja az MTI.

Radnai Zoltán képző- és iparművészről már több alkalommal írtunk. Ezúttal a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban látható kiállítása kapcsán egy interjú beszélgetést adunk közre, mely a Hír FM kecskeméti adásában készült el Vízi Zalán szerkesztő-riporterrel.

A jövőre 10 éves a kecskeméti Zoord zenekar különleges hangulatú videóklipet forgatott a Feröer-szigeteken. Az előző lemezükön hallható Planetary Caravan című dal remixéhez készült videóklip most debütált. A napokban pedig Prágában koncerteztek. Az élményekről Szilágyi Áron dorombművésszel, a zenekar vezetőjével beszélgettünk. A zenekar tagja még: Drabant Béla hegedűn és Almási Krisztián dobon.

Farkas Barta Katának, a kecskeméti Zöld Küldetés Egyesület elnökének szívügye a környezetvédelem, ezen belül is a faültetések, az esőkert, a vízmegtartás. Többek között ezekről beszélgetett a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporterrel.

Katona József erős szálakkal kötődött Kecskeméthez, kultusza ma is aktívan él a megyeszékhelyen. Életét, munkásságát kevesen ismerik annyira behatóan, mint Székelyné Kőrösi Ilona kecskeméti történész, etnográfus

Az elmúlt évszázadok során számos elemi csapás – földrengés, tűzvész, szélvihar, belvíz – érte Kecskemétet. A tűz oltását sokszor nehezítette a szélvihar, ugyanakkor a vizes ponyvák és a Dellő-tó segítette.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában