Traktoros Mikulás

2023.12.03. 11:08

Száz lóerős, négykerekű karácsonyfák Soltvadkerten – galériával

Száz lóerős, négykerekű karácsonyfák gördültek be szombat este a soltvadkerti piactérre. Ez volt az érzése azoknak, akik az eső ellenére kilátogattak a városi piacra.

Barta Zsolt

Gyönyörűen feldíszített erőgépek mutatkoztak be Soltvadkerten a traktoros rendezvényen

Fotó: Barta Zsolt

Második alkalommal rendeztek traktoros Mikulást a településen, ahol a nagy ajándékosztó négy nappal megelőzve a Miklós-napot, már várta a gyerekeket. A legkisebbek a nagy szakállú elé járultak, hogy bemutassanak egy-egy rajzot Szent Miklós utódjának, aki cserébe ajándékokkal honorálta a gyerkőcök alkotásait.

– Az időjárás ugyan nem volt kegyes hozzánk, de így is hatalmas tömeg gyűlt össze a fedett csarnok alatt – mondta a baon.hu-nak Dukai Judit, az egyik főrendező.

– Nem hívtunk meg senkit, csak jeleztük, hogy aki tud, az jöjjön el egy baráti találkozóra. Nyolcvan erőgéptulajdonos jelezte, hogy feldíszítve a gépét, érkezik délután a rendezvényre – mondta. Majd megjegyezte, hogy tavaly kevesebben érkeztek, de most úgy tűnik, hogy jobb a hangulata a gazdáknak, ezért Harkakötönytől Kiskőrösön át Fülöpszállásig érkeztek traktorosok.

A soltvadkerti Mikulás több száz gyereknek adta át az ajándékot szombat este a piactéren
Fotó: Barta Zsolt

Amikor a szakadó esőben ez ember végiglátogatta a sorba álló gépeket, az volt az érzése, mintha Soltvadkerten előrébb hozták volna a szentestét. Mindegyik gép ki volt világítva karácsonyfa-égősorokkal. A rendezők – a helyi Szalai-Ker Kft., az Autó-Veinhardt Kft., Kiskun-Agro Kft. – ügyfelei, barátai tették a tiszteletüket a Traktoros Mikulás rendezvényen. A szervezők pedig forró teával, forralt borral, lilahagymás zsíros kenyérrel várták a vendégeket, és persze azokat is, akik a gyerekeket kísérték a Mikuláshoz. Hogy mennyien lehettek? Ajándékokat közel négyszáz gyereknek vásároltak a szervezők, akiket egy-két családtag kísérte ki a csarnokba. Dukai Judit becslése szerint 1000–1200 ember gyűlt össze az eseményre. A rendezvény idején a kivilágított erőgépek körbejárták Soltvadkert utcáit is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában