Baon podcast

2023.12.03. 20:00

Egy kecskeméti szervezet már kilencvenezer facsemetét ültetett – podcast

Farkas Barta Katának, a kecskeméti Zöld Küldetés Egyesület elnökének szívügye a környezetvédelem, ezen belül is a faültetések, az esőkert, a vízmegtartás. Többek között ezekről beszélgetett a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporterrel.

Sebestyén Hajnalka

Elültették Petőfi körtefájának oltványát a Petőfivárosban idén júliusban

Fotó: Lizik-Varga Katalin / archív-felétel

Elmesélte személyes motivációját, azt a pillanatot, mely arra ösztönözte, hogy a környezetvédelem mellé álljon. Az eltelt sok-sok év alatt az egyesületéhez kapcsolódóan már 90 ezer facsemetét, cserjét ültettek el. Továbbá fontos küldetésük, hogy minél több vizet helyben megtartsanak, ebben a szélsőséges időjárási viszonyok között. A természetalapú megoldások között szerepel az esőkertek kialakítása, mely már nemcsak magánszemélyeknél, de néhány cégnél is megvalósult jóvoltukból. A beszélgetés során szólt még az „esőcsinálásról”, és arról is, hogy ki mit tehet a vízmegtartás érdekében. Aki további részleteket is szeretne megtudni, hallgassa meg az interjút! 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában