Összefoglaló

2023.12.10. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 10.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Advent második vasárnapjának előestéjén Kecskemét főterén is meggyújtották Advent második gyertyáját.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának úthálózatán a téli időszakban mintegy 206 kilométer hosszúságú szilárd burkolatú úton, 67,6 kilométer hosszúságú kerékpárúton és járdán, valamint megközelítőleg 336 kilométer hosszúságú földúton kell a síkosság-mentesítésről és a lehullott hóréteg eltávolításáról gondoskodni. Ezen túlmenően több, mint 300 darab autóbusz-járdasziget, és 253 darab kijelölt gyalogos-átkelőhely síkosság-mentesítését, hóeltakarítását kell elvégezni, melyre 5 darab 3,5 tonnás platós gépjármű áll rendelkezésre, 75 fő kézi munkaerővel – tájékoztatott a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ).

Dömötör Csaba: hetvenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása.

Az előző évekhez hasonlóan a Rotary Club Kecskemét ismét jelen van a város Főterén. A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent eseményen újra felállította a Rotary hordót. Ismét nemes célra gyűjtenek.

Hetvenhétszeres véradóként Bimbó Antal célja a 100. véradás elérése.

Nagy érdeklődés kísérte a kecskeméti HÍRCSE újabb fórumát, melyen ezúttal a szülésznők mutatkoztak be, és beszélgettek az édesanyákkal és a kismamákkal.

Jó hír a Kecskeméten közlekedőknek: hétfőtől már lekanyarodhatunk jobbra kis ívben a Dózsa György útról az Árpád körútra, és az Olimpia utcánál a Szil-Coop körforgalom is teljesen átjárhatóvá válik.

Az év végéig még többször láthatjuk itthon a kecskeméti operaénekest.

Legújabb kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeznek a magyar királyok uralkodásának idejére.

Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus.

Idén is megrendezték a már sok éves hagyománnyal rendelkező Jótékonysági Mikulásfutást Kiskunhalason, a mintegy félszáz fős mezőny résztvevői adományokat is hoztak, amit a szervező Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai helyi szociális intézményeknek és egy kollégium rászorulóinak juttatnak majd el.

Lakóházak százait pusztította el egy-egy elemi csapás Kecskeméten az elmúlt évszázadokban. Hol tűz, hol szélvihar vagy éppen földrengés miatt omlottak le házak, váltak lakhatatlanná. Hogy mindezt kivédjék, illetve felkészüljenek rá, a város vezetése folyamatos intézkedéseket hozott.

A vasárnap egyik kiemelkedő eseménye volt Kecskeméten a Zsidóház hanuka ünnepe. A főtéren, a téli fesztiválon ünnepelték meg a hanukát, a fény ünnepét, mely talán az egyik legismertebb zsidó ünnep a nem zsidók körében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában