Főtér

2023.12.10. 06:50

Meggyújtották a második adventi gyertyát Kecskeméten – galériával

Advent második vasárnapjának előestéjén Kecskemét főterén is meggyújtották Advent második gyertyáját.

Lizik-Varga Katalin

Meggyújtották a második gyertyát

Fotó: Bús Csaba

Adventre hívogató muzsikával és karácsonyi dallamokkal az M. Bodon Pál Alapfokú művészeti Iskola tanárai és növendékei kedveskedtek a megjelenteknek. 

A Téli csodaország és kecskeméti advent mesébe illő hangulatát varázslatos módon fokozta a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola 2. a osztályának a műsora. Ezt követően felcsendült a jól ismert Dicsőség a mennyben az Istennek című liturgikus ének is, melyet Szeberényi Ábel 1. osztályos görögkatolikus hittanos adott elő.  

Az ünnepi alkalmon Feczák László, a Kecskeméti Görögkatolikus Egyházközség parókusa is szólt a megjelentekhez. 

Mint mondta, az Advent jelentését röviden így foglalhatjuk össze: várakozás. Várakozás a fényre, arra az Úrra, aki elhozta nekünk az igaz világosságot, amely eloszlatja a sötétség félelmét – tette hozzá. 

A parókus szeretetre és békességre biztatott mindenkit. Hangsúlyozta, hogy a békesség szó a legszentebb fogalmak közé tartozik, mert egyet jelent a szeretettel és annak minden gyümölcsével. Az ünnepi alkalmat énekükkel a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai tették még meghittebbé.

A második adventi gyertyát Falu György alpolgármester és Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester gyújtották meg. 

A programot követően szeretetvendégséggel várt mindenkit az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány a Városháza árkádjai alatt. 

A szervezők – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület valamint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ – minden érdeklődőt tisztelettel várnak a harmadik adventi gyertya meggyújtására is, melyet egy hét múlva, szombaton tartanak majd Kecskemét főterén. 

Közreműködik majd az M. Bodon Pál Alapfokú művészeti Iskola rézfúvós tanszakának oktatója és növendékei, valamint a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Gloria énekkara. Adventi gondolatokkal Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze szolgál. Áldást Kovács Barbara, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze mond. A harmadik gyertyát Engert Jakabné alpolgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő gyújtják meg a koszorún. Az agapé asztalát pedig a Kecskeméti Református Nőszövetség teríti majd meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában