Hírös Családmentor Egyesület

2023.12.10. 12:35

Már férfi tagja is van a kecskeméti kórház szülésznő gárdájának

Nagy érdeklődés kísérte a kecskeméti HÍRCSE újabb fórumát, melyen ezúttal a szülésznők mutatkoztak be, és beszélgettek az édesanyákkal és a kismamákkal.

Sebestyén Hajnalka

Egyre népszerűbb a fórum

Fotó: Bús Csaba

Sikeresen fut a kecskeméti HÍRCSE, azaz Hírös Családmentor Egyesület fórum-sorozata, melyet a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal közösen valósít meg. A céljuk, hogy segítsék a kecskeméti kisgyermekes családokat, várandósokat és babát tervező párokat praktikus tanácsokkal, hiteles információkkal. 

A kórházzal közösen megvalósuló fórum-sorozatban legelőször a szülészet-nőgyógyászat osztályának vezetője, és a fiatal orvosok mutatkoztak be, majd az újszülött-koraszülött osztály dolgozói következtek. Most csütörtökön pedig az érdeklődő anyukák és kismamák a szülésznőkkel találkozhattak, kérdezhettek tőlük. A fórum vendégei voltak: Bodorné Újlaki Georgina mb. vezető szülésznő, valamint Varjasi Darinka, Potondi Erika, Varga Cintia, Barabás Ágnes és Bolláné Richter Csilla szülésznő. 

A szülésznői fórumnak Kecskeméten, a régi SZTK épület oldalán lévő nagyelőadó adott helyet. 

A Hírcse egyik alapítója, Kovács-Dandi Csilla elmondta: nagyon jól sikerült ez a fórum is. Egyre bátrabban kérdeznek a családok. Ezúttal az apukák is bátrak voltak, és többen feltettek egy-egy kérdést. Sőt a közönség soraiban helyet foglalt dr. Bóka Bence, a kórház szülész-nőgyógyásza is, aki mint édesapa vett részt várandós feleségével a fórumon. A közönségben néhány babát tervező pár is helyet foglalt, akik már előre szerettek volna felkészülni. 

A szülésznői csapat nyitott és kedves volt. A beszélgetés során hangsúlyozták: nagyon jó csapatot alkotnak, a fiatal orvosokkal is rendkívül jól együtt tudnak dolgozni a szülőszobán. A kórházban jelenleg zajló, a még pozitívabb szülésélményt célzó átalakulásokkal, a szemléletformálással tökéletesen tudnak azonosulni. A mindennapi munkájuk kapcsán elmondták: forgórendszerben dolgoznak, jelen vannak a szülőszobán, a csecsemőrészlegen és a terhespatológián egyaránt. 

Végül egy érdekességet is megtudhattak a fórum résztvevői: december 1-jétől már férfi szülész(nő) is a csapat tagja, akire maximális biztonsággal rábízhatják magukat a kismamák. 

A Hírcse következő fórumára – várhatóan februárban – a kórház gyermekosztályán dolgozókat hívják meg. A májusi Születésünnep rendezvénysorozat keretében szervezett fórumra pedig ismét visszavárják majd a szülész-nőgyógyászati osztály vezetőjét, dr. Fekete Zoltánt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában