Kiskunhalas

2023.12.10. 17:00

Nem érkeztek üres kézzel a Mikulásfutás résztvevői – galériával

Idén is megrendezték a már sok éves hagyománnyal rendelkező Jótékonysági Mikulásfutást Kiskunhalason, a mintegy félszáz fős mezőny résztvevői adományokat is hoztak, amit a szervező Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai helyi szociális intézményeknek és egy kollégium rászorulóinak juttatnak majd el.

Pozsgai Ákos

Adományokat is hoztak a futók

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat délelőtt a városháza díszudvarán közös mozgással melegítettek be a mintegy négy kilométeres táv megtételére, ami a város utcáit érintette. Délelőtt tíz órakor rajtoltak el a futók néhány kerékpáros kíséretében a buszállomástól, a piacteret, majd a Semmelweis teret érintve, a Felsőváros utcáin át, vissza a városházához, ahol meleg teával, forralt borral és friss pogácsával várták a beérkező mezőny futóit.

Az összegyűlt tartós élelmiszereket, meleg ruhaneműket és gyermekjátékokat a Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai a napokban viszik majd el a Bernáth Lajos Kollégiumba, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz és a férfi hajléktalanszállóra. A jótékonysági futás szervezésében és biztosításában közreműködött a Halasi Bringabarátok Egyesülete és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában