Baon podcast

2023.12.10. 15:20

Hetvenhétszeres véradóként Bimbó Antal célja a 100. véradás elérése – podcast

A kecskeméti Bimbó Antal 28 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy rendszeres véradó lesz. Immár 77-szeres véradó. Ennek kapcsán a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporter beszélgetett vele.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Elmondta: 18 évesen akkori példaképe motiválta. Komoly ütemtervet állított fel, kb. 100 naponta ad vért. Meg van minden praktikája már, hogyan készüljön rá, utána és előtte mit egyen, igyon. Örömmel mesélte el, azóta egyszer sem volt beteg, szervezetére nagyon jó hatással van a rendszeres véradás. Mindenkit arra buzdít, hogy legyen véradó, ő maga szeretne 100-szoros véradóvá válni. Minden alkalommal három ember életét megmentheti, rendszeresen vizsgálják az ő egészségi állapotát is. S a legfontosabb: sokkal jobb vért adni, mint vért kapni. 

Az adás második részében egy másik jótékony megmozdulásról is szó esik, a két ünnep közi jótékonysági vadászatról, mellyel a kórház gyermekosztályát támogatják a vadászok. 

A részletekért hallgassa meg a beszélgetést.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában