Baja

2023.11.25. 18:53

Nem fogadta el a köztársasági elnök meghívását Nyirati Klára

Novák Katalin köztársasági elnök a napokban Bajára is ellátogatott, ám Nyirati Klára polgármester erről nem értesült.

Márton Anna

A Sugó parton sétált Novák Katalin köztársasági elnök, Zsigó Róbert és Kámánné dr.Bari Bernadett társaságában

Fotó: Márton Anna

Mint arról korábban beszámoltunk, Bács-Kiskun vármegyei körútja alkalmával Bajára is ellátogatott Novák Katalin köztársasági elnök. Az esemény nem maradt negatív felhang nélkül, ugyanis Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán azt nehezményezte, hogy nem értesült a közjogi méltóság érkezéséről. Bejegyzésében azt írta: ha tudott volna Novák Katalin látogatásáról, minden bizonnyal illő módon köszönthette volna, majd a Wikipédiából idézte a köztársasági elnöki intézmény fogalmát.

Baja első embere találgatásokba is bocsátkozott: „Úgy tűnik, dr. Bari Bernadett lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Baján”
A posztra szintén a közösségi oldalon reagált Baja és térsége országgyűlési képviselője

Zsigó Róbert négy pontban válaszolt a polgármesternek:

1. Úgy tudjuk, hogy ön a Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony vármegyei látogatásával kapcsolatban szervezett több programra is kapott hivatalos meghívást. Sajnáljuk, hogy ezek egyikén sem tette tiszteletét, ahol “illő módon köszönthette” volna Elnök Asszonyt!

2. Sajnáljuk, hogy ön négy év polgármesterség után sem ismeri pontosan a képviselőtársai nevét. Segítségképpen tájékoztatom, hogy a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét Kámánné Dr. Bari Bernadettnek hívják.

3. Ön téved, a Fideszben semmiféle döntés nincsen a választásokon induló jelöltekről. Ha ez a helyzet megváltozik, tudni fog róla.

4. Örülök, hogy a közösségi oldalamon közzétett fotók annyira megtetszettek önnek, hogy fel is használta ezeket a bejegyzéséhez, de kérem, hogy legközelebb ezt előtte jelezze számunkra. Így nyugodt szívvel használhatja majd a fotókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában