Verseny

2023.11.06. 12:47

Mesemondók mérik össze tudásukat Baján

A Türr István Múzeum és Bácskai Művelődési Központ által fenntartott Meseháló NépmesePont Bácska mesél címmel idén is népmesemondó versenyt hirdetett négy korosztály számára.

Rab Rita

Fotó: Rab Rita / archív-felvétel

Külön korcsoportban mesélnek a 7–9 éves korosztály (kisiskolások), a 10–14 éves korosztály (felsős diákok), a 15–18 éves korosztály (középiskolások) tagjai és a felnőttek november 27-én, hétfőn, a Bácskai Kultúrpalotában. A verseny a mesemondás helyi hagyományára, a bácskai népmesére, az élőszavas mesemondás örömére hívja fel a figyelmet. 

A szakmai zsűri az alábbi értékelési szempontok alapján hozza meg döntését: a megfelelő  meseválasztás,  az élőszavas mesemondás, a  nyelvi megformálás (szókincs, stílus, képek festése, nyelvjárás), az  előadásmód, kommunikáció (kapcsolat a közönséggel, nonverbális kommunikáció) és a folklorisztikai hitelesség. A mesemondó versenyre még november 10-ig, péntek 16 óráig lehet jelentkezni.

Fotó: Rab Rita / archív-felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában