Beszélgetés

2023.11.16. 20:30

Hiteles információkkal segítette a kismamákat a kecskeméti HIRCSE fórum

Második alkalommal tartott fórumot a Hírös Családmentor Egyesület (HIRCSE) a kecskeméti Véradó Állomáson csütörtök este.

Horváth Péter

Az interaktív beszélgetésre a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztályának munkatársait hívták meg

Fotó: Horváth Péter

Az interaktív beszélgetésre a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztályának munkatársait hívták meg, akik megválaszolták a kismamák kérdéseit, betekintést adva a szülés körülményeibe. Szabóné Kis Éva, az egyesület elnöke elmondta, hogy azért rendezték meg a második fórumot, hogy az édesanyák a lehető legkevesebb félelemmel, aggállyal érkezzenek a kórházba, tudva, hogy ott a legjobb kezekben lesznek kismamaként, csakúgy, mint ahogyan gyermekük is. Az elnök kiemelte, hogy a fórum hiteles, és megnyugtató információkkal szolgál az életük nagy eseménye előtt álló családoknak, akiknek így nem a közösségi médiában található bizonytalan forrásokból kell tájékozódniuk, hanem közvetlenül azoktól a szakemberektől, akik a kórházban töltött napokban támogatják őket.

A HIRCSE fórumokon kívül a városban működő szülésfelkészítőkön informálódhatnak a családok a szüléssel kapcsolatos tudnivalókról. Ennek keretében van lehetőség szülőszoba bejárásra és az osztály meglátogatására.  

Dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg vezető főorvosa a koraszüléssel kapcsolatos tudnivalókról, és ilyen esetben alkalmazott protokollról beszélt részletesen. Az osztályról érkeztek védőnők, gyógytornászok és orvosok is, akik saját szakterületükkel kapcsolatban adtak felvilágosítást. Egyebek mellett szó esett a szülés utáni napokról, a babák táplálásáról, pelenkázásról, a szűrővizsgálatokról, és a hazatérésről.

Fotó: Horváth Péter

A HIRCSE az eseményen ajándékot adott át Kelemen Editnek, és az osztálynak. A HIRCSE fórum folytatódik, a harmadik alkalmon a szülésznőkkel folytathatnak beszélgetés a szülők. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában