Juttatás

2023.11.07. 11:40

Fűtési támogatást igényelhetnek a szalkiak

Fűtési támogatást igényelhetnek az önkormányzattól a szociálisan rászorultak Szalkszentmártonban.

Gulyás Sándor

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A helyi rendelet értelmében a juttatást azok a háztartások kaphatják meg, ahol az egy főre jutó havi jövedelem egyedülálló esetén nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 460 százalékát, azaz a 131 ezer forintot, aki házastársával, élettársával él kétszemélyes háztartásban és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 százalékát, vagyis a 114 ezer forintot, fogyatékkal élők esetében a 104025 forintot. Ahol három vagy több hátrányos helyzetű gyermekről gondoskodnak az összeghatár 71205 forint, ugyanúgy mint a hatvanöt év alatti rokkantsági ellátásban részesülők esetében. A fűtési támogatás jogosságáról a képviselő-testület dönt. 

A kérelmeket november 1. kezdődően november 20. személyesen lehet beadni a polgármesteri hivatalba. További részletek a szalkszentmarton.hu weboldalon. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában