Programajánló

2023.11.05. 11:03

Fülöpházán folytatódik a térségi értékjáró séta

November 11-én, szombaton Fülöpházára várják az természetet és a kultúrát, helyi értékeket kedvelőket. Egy séta során megismerhetik a település értékeit.

Sebestyén Hajnalka

A fülöpházi homokbuckák

Forrás: Beküldött fotó

A Térségi Értékjáró Séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek keretében az egyesület tagtelepüléseire tesznek kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezik fel egy kellemes szombati napon.

Az idei év ötödik, és egyben utolsó kirándulásának célpontja Fülöpháza, a szél formálta mozgó homokbuckák hazája. Utazás egyénileg.

A séta november 11-én, szombaton 9 órakor indul könyvtár mellől. Körülbelül 3 kilométert sétálnak, melyből a Báránypirosító tanösvény 1,8 kilométer. A Katolikus Templomtól gépkocsikkal mennek át a további helyszínekre.

Megállóhelyek:

  1. Fülöpházi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely – Kemence Park
  2. I.-II. Világháborús Emlékmű
  3. Polgármesteri hivatal
  4. Helytörténeti Gyűjtemény
  5. Katolikus templom
  6. Naprózsa Ház
  7. Báránypirosító tanösvény a homokbuckák között (Morvai Edina, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelőjének szakvezetésével)
  8. Kulman Tanya: Ebéd, majd jótékonysági sütemény vásár Horcső javára 

A programokon a részvétel ingyenes, a Kulman Tanyán elköltött ebéd kivételével, ez fakultatív program. A jelentkezők november 8-án 12 óráig regisztrálhatnak IDE kattintva.

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook-oldalán is, vagy az egyesület honlapján. A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában