Nagy Tudományválasztó nap

2023.11.16. 17:00

Fiatal tehetségek végeztek izgalmas kísérleteket a kecskeméti Refiben – galériával, videóval

November 16-án tartotta a Kecskeméti Református Gimnázium a már hagyományossá vált Nagy Tudományválasztó elnevezésű rendhagyó tanóráját, ahol felsőbb éves diákok csillogtatták meg tehetségüket a tudomány területén.

Orosz Fanni Flóra

A Nagy Tudományválasztó nap keretein belül tehetséges diákok mutattak be különböző laboratóriumi kísérleteket

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Kecskeméti Református Gimnáziumban évek óta kiemelkedő helyet kap a tudományok területe és a tehetséggondozás is egyben. Az idei Nagy Tudományválasztó napon Lengyel Adrien, az intézmény pedagógusa tartott ismertetőt a képzésről, ugyanis a kecskeméti Refi a Nemzetközi Tudósképző Akadémia bázisiskolája. Ez a képzés elsősorban azoknak a diákoknak szól, akik a jövőben az egészségügy területén szeretnének elhelyezkedni. 

A jelentkező diákok különböző programokon vehetnek részt, ahol a szórakozás mellett új ismeretre is szert tehetnek, például a laboratóriumi gyakorlatok során. A Szent-Györyi diákok különböző megmérettetéseken vesznek részt, a képzés harmadik szintjének teljesítése után pedig aranydiplomában részesülhetnek, amely később plusz felvételi pontokat jelent a felsőoktatási felvételi esetében. Az akadémia kiemelkedő diákjainak mentor-programot is kínálnak, tehát az ország különböző egyetemein kapcsolódhatnak be kutatómunkákba még középiskolás tanulmányaik alatt. A Szent-Györgyi diákok számára biztosítják a gyakorlati tudás megszerzését is, például a Kecskeméti Kórház Skill Laborjában. 

A Nagy Tudományválasztó nap keretein belül tehetséges diákok mutattak be különböző laboratóriumi kísérleteket: Kollár Alexandra, Nagy Dorka, Tar Viktória, Sárkány Emma, Nagy-György Eszter, Csécsy Botond, Köhler Milán, Kléh Sára, Bartha Zsófia, Bencze Lili, Andócs Bálint, Csányi Vilmos, Kiss Gábor Imre, Laki Gábor, Virág Szonja és Csikós Lili. A kísérletekről az alábbi felvétel készült.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában