Beruházás

2023.11.20. 13:50

Európai uniós támogatás segítségével fejlesztett a kunszentmiklósi műanyagfeldolgozó üzem

Sikeresen lezárult a kunszentmiklósi műanyaghulladék recikláló üzem technológiai fejlesztése. A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg.

Gulyás Sándor

A beruházásnak köszönhetően több mint duplájára nőtt a cég feldolgozó kapacitása

Fotó: TAROPLAST Kft.

Októberben befejezte a TAROPLAST Kft. műanyaghulladék recikláló üzemének technológiai fejlesztését. A projektnek köszönhetően megvalósult a feldolgozó kapacitás bővítése, és a raktárfelület növelése. A beruházáshoz a cég 193,4 millió forint európai uniós támogatásban részesült a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz, A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázatán.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektben a műanyag csomagolóeszközök gyártásában több mint 10 éves tapasztalattal bíró vállalkozás gépparkja egy mai kor színvonalát képviselő technológiával bővült. A beszerzett daráló sor két lépcsőben − aprítás és darálás − dolgozza fel a műanyag rekeszeket-ládákat, valamint a nagyméretű műanyag csomagolási hulladékokat, mint például a műanyag raklapot. Ezzel a beruházással több mint duplájára nőtt a TAROPLAST Kft. feldolgozó kapacitása – ismertették a projekt részleteit a cég ügyvezetői, Sőregi Tibor és Szabó István, akik a projektzáró rendezvényen vázolták a műanyagipar, azon belül a hulladékfeldolgozás hazai piaci viszonyait, anomáliáit, illetve kihívásait is.

A projekt másik fő célja egy ingatlan-beruházás volt, melynek keretén belül egy, a későbbiekben tovább bővíthető 1000 négyzetméteres hideg, acélszerkezetes raktárcsarnok épült meg. A csarnokkapacitás bővítése a technológiafejlesztés eredményeképpen megnövekedett hulladékfeldolgozásból származó alapanyag többlet, valamint az ebből az anyagból készült megnövekedett készáru készlet védett helyen történő tárolását szolgálja.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, beszédében a cég érdemeit méltatta, kiemelve, hogy a TAROPLAST Kft. létrehozott egy magas színvonalú üzemet, benne hasonlóan magas szintű munkakörülményekkel, mi pedig az ehhez méltó infrastrukturális feltételeket igyekszünk megteremteni Lesi Árpáddal, Kunszentmiklós polgármesterével együttműködve.

A rendezvényen többek között részt vettek Kunszentmiklós városának vezetői, illetve a Magyar Műanyagipari Szövetség és a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. képviselői is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában